Ezüstös hétvége az utánpótlás asztalitenisz-versenyeken

575

Asztalitenisz NB III, december 9.
Göd SE II. – Szuperinfó-CVSE II. 7:11
Ceglédi győztesek: Péter Aladár 3, Szalkai Attila 3, Hörömpő Ferenc 2, Török István 2 és a Szalkai-Török páros.
Az NB III 3. és 4. helyezettje találkozott és igazi rangadót játszottak egymással. A remek napot kifogó Szalkai Attila közel állt a négy győzelemhez: döntő játszma 11:9-re maradt alul az ellenfél legjobbja ellen. A kiegyensúlyozott csapatteljesítmény következtében a két együttes helyet cserélt egymással, így most érmes helyen áll a Cegléd az NB III-as bajnokságban.
Pest Megye „A”, december 5.
Újhartyán SE – Szuperinfó-CVSE III. 9:9
Ceglédi győztesek: Fodor Árpád 4, Gergye Zoltán 4 illetve a Fodor- Gergye páros.
A látszattal szemben nem ketten, hanem négyen utaztak el a hétközi fordulóra a ceglédiek. Sajnos a többieknek csak fellángolásaik voltak, győzni nem tudtak, így maradt a döntetlen.
Pest Megye „C”, december 6.
Szuperinfó-CVSE IV. – Csemői Palotás SE II. 8:10
Ceglédi győztesek: Unghváry András 2, Petrik András 2, Olgyay Barnabás 2, Ungureán Dorka 1 illetve az Unghváry-Ungureán páros.
Halasztott mérkőzést játszott a két csapat. A 11-12 éves ceglédi játékosok megszorongatták a felnőtteket, akik saját elmondásuk szerint néha a szerencsének és a kellemetlen – a gyerekeknek szokatlan – ütőborításaiknak köszönhették győzelmüket.
Pest Megye „C”, december 9.
Tápióság SE – Szuperinfó-CVSE IV. 14:4
Ceglédi győztesek: Koncz Ábel 3, Olgyay Barnabás 1.
A tartalékosan felálló ceglédi csapatból a ranglistavezető ellen csak Koncz Ábel tudta felvenni a versenyt és remek játékkal nyert három mérkőzést.
Országos Serdülő TOP 24, Győr, december 7-8.
2. Ócsai Máté
14. Hörömpő Ferenc
15. Tótin Kristóf
A Szuperinfó-CVSE három játékosa is kivívta a jogot, hogy indulhatott az egyik legfontosabb korosztályos versenyen. Azok után, hogy Ócsai Máténak betegség miatt ki kellett hagyni az ifi TOP 24-et, az év utolsó serdülő versenyszáma különösen fontos volt. Az első nap után Kristóf bejutása a „B” döntőbe nagy bravúr, Feritől ez elvárható teljesítmény volt, aki másnap körbeveréssel lett 14-ik. Jobb játszmaaránnyal 12-ik is lehetett volna. Máté minden mérkőzését simán nyerte, az igazi kérdés az volt, hogy másnap milyen színű lesz az érem. Ahogy ez várható volt, a mezőnyből kiemelkedő két játékos vívta a döntőt és ezt Huzsvár Erik (KSI) nyerte 3:2-re, döntő játszma 11:9-re. Pedig Máté a döntő játszmában 9:2-ről felkapaszkodott 9:8-ra, majd kis megtorpanás és ez a tornagyőzelembe került.
Pest Megyei Diákolimpiai Döntő, Taksony, december 8.
Igazolt („A” kategória)
III-IV-es korcsoport (5-8.osztály, 11-14 évesek)
Leányok 2. Ungureán Dorka
Fiúk 2. Unghváry András
A Kossuth Lajos Gimnázium tanulói képviselték Ceglédet a taksonyi megyei döntőn, ahol igen szép eredményeket értek el. A lányok közül kicsit jobb játékkal Dorka (11) meg is nyerhette volna a versenyt, most riválisa örülhetett az országos döntőbe jutásnak. A fiúknál Tótin Kristóf (13) Országos Serdülő TOP 24-en való indulása miatt Unghváry András (11) kapta meg a lehetőséget, hogy játsszon. Remek versenyzéssel a csoportban két győzelmet, majd a négyes döntőben ismét két sikert könyvelhetett el a kiegyensúlyozott mezőnyben. Az utolsó mérkőzésén az országos újonc (13) ranglista 6. helyezettje győzte le.