Felújítják az egykori trafikot

1098

A városvédők felújítják a Béke téren álló, egykor trafikként működő kisházat. A rossz állapotban lévő épületet lefestik és a kéményt is kijavítják. A Városvédő és Szépítő Egyesület pályázaton nyert pénzt az önkormányzattól a festékekre, alapanyagokra. A munkákkal a tervek szerint a héten végeznek.

A fiatalabbak közül talán kevesen tudják, hogy a Béke téren, a Széchenyi és a Alszegi út kereszteződésénél álló kisház egykor trafik volt. Innen nem messze húzódott a kisvasút és ez volt a Béke téri megálló.  A kisház már évek óta nagyon rossz állapotban volt, csúnya látvány volt. Az erre közlekedők a napokban szemtanúi lehettek a kisház felújításának.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: Tagjaink régóta mondják, hogy milyen ez az épület. Pályáztunk az önkormányzatnál, kaptunk pénzt és úgy döntöttük, hogy felújítjuk. Sokáig vita volt, hogy kié ez az épület, de természetesen az önkormányzaté, a városé, és reméljük hogy igazi kis ékszerdoboz lesz felújítás után.

A városvédők a tetőt, a lábazatot és a falakat is lefestik.

KOCSIS ISTVÁN, elnök, Városvédő és Szépítő Egyesület: Vörösréz, citromsárga és sötétbarna dominál. Állítólag elhangzott az is, hogy hasznosítás szempontjából automata meteorológiai állomás települne. Mi azt vállaltuk, hogy felújítjuk és igyekszünk becsülettel teljesíteni.

A munkákkal a tervek szerint péntekig végeznek. Egyedül a kémény javítása marad hátra, azzal jövő héten készülnek el.