Felvágták az ország tortáját

1174

Az ország tortájának felvágásával kezdődött augusztus 20-án a városi ünnepség Cegléden. A balatoni habos mogyorós névre keresztelt tortát idén is a Zöldházak Cukrászda készítette el és a polgármester vágta fel. Mindenkinek jutott kóstoló, 1500 szeletet osztottak szét.

Tizedik éve, hogy államalapító Szent István ünnepére kiválasztják az ország tortáját, amelyet aztán az ország számos cukrászdájában elkészítenek. Cegléden idén is a Zöldházak Cukrászdába várták kóstolóra az ünneplőket.

KIS GYULA, üzletvezető, Zöldházak Cukrászda: Már sokadik alkalommal Cegléd város önkormányzatával közösen mi indítjuk el ezt a szép napot augusztus 20-án és együtt ünnepeljük Magyarország születésnapját. És el is készült Magyarország tortája.

Balatoni habos mogyorós-ez a neve az idei ország tortájának, amelyet a polgármester vágott fel. Ezzel vette hivatalosan is kezdetét Cegléden az államalapítás és az új kenyér ünnepe.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Én kívánom minden kedves jelenlévőnek, ceglédinek és környékbelinek, hogy nagyon jól érezze magát. Nagyon színes és szép rendezvények lesznek a mai napon is.

Az idei ország tortájának alapja a törökmogyoró, de van benne karamella, tejcsokoládé és feketeribizli is. 1500 szeletet osztottak szét, mindenkinek jutott kóstoló. Az ország tortáját mostantól jónéhány cukrászdában árulják. A tapasztalatok szerint az emberek keresik és szívesen vásárolnak az édességből.