Gokart verseny lesz a hétvégén

1268

Idén is versenyre invitálják az autósport szerelmeseit a nyársapáti gokart parkba. Vasárnap kezdődik a több fordulós Kossuth Kupa, melyre nők és férfiak egyaránt nevezhetnek. A megmérettetés évről évre egyre népszerűbb. A szervezők remélik,hogy idén még a tavalyinál is többen ülnek volán mögé.

A nyársapáti gokart pálya 59 százaléka zöldfelület. Így egyedülálló Magyarországon. De nem csak emiatt különleges a majd’ egy kilométeres szakasz. Technikás pálya, élvezetes rajta a vezetés. A tulajdonos harmadik éve versenyt is hirdet Kossuth Kupa néven. Az idei sorozat vasárnap kezdődik.

BOGNÁR ISTVÁN, tulajdonos, Nyársapáti Gokart Park: Öt súlykategória lesz, illetve egy plusz, az pedig a hölgyek kategóriája. Itt tulajdonképpen indulhat mindenki, ez amatőr verseny. Először is mérlegelni kell, és vana nevezési díj, a belépés díjtalan.

A vasárnapi futam után június 18-án villanyfénynél versenyezhetnek az indulók, a Kupasorozat augusztusban zárul. Ahogyan évek óta, úgy idén sem maradnak el a jutalmak.

BOGNÁR ISTVÁN, tulajdonos, Nyársapáti Gokart Park: Mindenki,aki eljön kap oklevelet. Tehát tulajdonképpen az egy emlék, amin rajta van a Kossuth címer is. Kategóriánként az első három helyezett kap pezsgőt, kap kupát, meg kap érmet.

A versenyre személyesen lehet jelentkezni a nyársapáti gokart parkban. Bognár István és családja egyébként folyamatosan fejleszti a pályát. Tavaly elkészültek a rázókövek és öt új motort is beszerezte, az elmúlt hónapokban pedig 10 új gokartot vásároltak, így már gép várja a vezetés szerelmeseit.