Gokart világbajnokságra készül Tóth Sándor

744

Családi nappal ünnepelték Pünkösdöt a nyársapáti gokart parkban. A jó hangulatú esemény jótékony célt is szolgált, a 17 éves ifj. Tóth Sándor világbajnoki útját támogathatták a résztvevők. Az abonyi tehetség két hét múlva utazik Spanyolországba, ahol a világ legjobb gokartosaival méri össze tudását.

Tornász bemutató és számos gyerekprogram is várta a nyársapáti gokart parkba kilátogatókat pünkösd vasárnap. Családi napot szervezett a tulajdonos,ahol a gyerekek és szüleik is hódolhattak a vezetésnek.

BOGNAR ISTVÁN, tulajdonos, Gokart Park: Külön mennek a picik az egyik pályán, a nagyok pedig a másik pályán. A régi, az első pályán mennek a picik, a 308 méteresen, az 508 méteresen pedig mennek a nagyok.

A családi nap az önfeledt szórakozásról szólt, de egy nagyon fontos célt is szolgált. A 17 éves Tóth Sándor világbajnoki útját támogatták azok, akik részt vettek a rendezvényen. Sándor három éve kezdett gokartozni és tavaly már magyar bajnok lett. Két hét múlva pedig nemzetközi megmérettetés vár rá.

ifj. TÓTH SÁNDOR: Június 21-én indulunk el Magyarországról autóval. Három napig fogunk utazni Spanyolországba, Madridba, ott lesz egy egyhetes verseny. Az első öt nap lesznek selejtezők, és az utolsó két nap lesz a döntő, elődöntő majd a végső összecsapás.

A világversenyt Sándor és családja sajnos nem tudja önerőből finanszírozni, a gokart park tulajdonosa ezért kérte a családi nap résztvevőit, hogy ha van lehetőségük, támogassák az abonyi tehetséget. Sándor gőzerővel készül a megmérettetésre.

ifj. TÓTH SÁNDOR: Amikor tehetem, szabadidőmben csak itt vagyok, vagy éppen otthon a szimulátort és közben kell fizikai edzés is. – Milyen érzés, hogy egy egész családi nap rólad illetve érted szól?- Nagyon szuper, még most sem hiszem el, hogy ennyien összegyűltünk és csak miattam és gyűjtünk erre a nemes célra.

A családi napon a rendőrség közlekedésbiztonsági feladatokkal készült és a házigazda természetesen finom ebéddel is megvendégelte a családokat.