Gyalogosforgalom a parkolósávban!

891

A tervek szerint július 25-től, azaz jövő hét keddtől mintegy két hónapra lezárják az Arizóna Pizzéria és az Ügyészség előtti járdaszakaszt. Elkezdődik ugyanis az Ügyészség tetőszerkezetének felújítása, amelyre pályázaton nyert forrás a város. A munkálatok idején a gyalogosforgalmat a parkolósávra terelik. Az üzletekbe valamint a felújításban érintett okmányirodába való bejutást biztosítják.

Tovább szépül a belváros. Ezúttal pályázati forrásból. A Várvag Kft. pályázott, amelyet a Városfejlesztési Kft. készített el. A sikeres elbírálásnak köszönhetően az ügyészség által használt épület tetőszerkezete újulhat meg.

 SZEBENI DÁVID, ügyvezető, Városfejlesztési Kft.: Ez a pályázat az úgynevezett várépítő pályázat. Minden évben van ilyen, ahol például műemléki épületek felújítására lehet pályázni. Nem pénzt kapnak a pályázók, akik nyernek, hanem építőanyagot. Jelen esetben Creaton kerámiacserepeket sikerült mintegy 1 millió 400 ezer forint értékben megnyert.

A Kossuth téri épület tetőszerkezete nagyon rossz állapotban van, több helyen is beázik, mindenképpen szükséges a felújítás-erről már a Várvag Kft. ügyvezetője beszélt. Mótyán Krisztián elmondta: a katolikus bazársorhoz hasonló munkák várnak az ügyészség tetőszerkezetére is.

 MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Kft.: Itt is teljes héjazatcseréről beszélünk, hozzáértve a bádogos szerkezetek cseréjét. Lekerülnek a cserepek, lekerülnek a tetőlécek. elvégezzük a szükséges faanyag védelmet, a felület tetővédelmet fog kapni új lécezéssel és új cserepezéssel.

A felújítás az ügyészség mellett a volt Raiffeisen bank által bérelt, jelenleg az okmányiroda által használt épület tetőszerkezetét is érinti, összesen 1300 m2-nyi felületről van szó-mondta Mótyán Krisztián. A tervek szerint a szakemberek július 25-től állványozzák fel a területet, ami azt jelenti, hogy jövő hét keddtől a gyalogosforgalomban korlátozásra kell számítani. Az Arizóna Pizzéria valamint az Ügyészség épülete előtt a parkolósávot használhatják a gyalogosok. A területen található üzletekbe, étterembe valamint az okmányirodába azonban természetesen biztosítják a bejutást. A munkákkal előreláthatóan szeptember 20-ig végeznek.