Gyerekek, szülők és óvónők együtt szórakoztak

1315

András napi táncházzal zárta az őszi időszakot a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda. A gyerekek szüleikkel és az óvónőkkel együtt táncolhattak. A jó hangulatú programmal is azt szerették volna erősíteni a kicsikben, hogy fontos a néphagyományok éltetése.

A gyerekek szemmel láthatóan nagyon élvezték a táncházat. Ez már a sokadik alkalom, hogy a néphagyományokhoz kapcsolódóan ilyesfajta programot szervez a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda. Ezúttal a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola tornaterme adott otthont a táncháznak, a kicsiket az igazgató is köszöntötte.

RAJTA LÁSZLÓ, igazgató, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola: Ez az alkalom a mai napig félig-meddig vendégség, mert félig otthon vannak, de a mi tornatermünkben, de ez teljesen természetes, hogy az óvoda használhatja, használjátok sokan és sokszor.

A táncház az András naphoz kapcsolódott.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ, tagóvoda-vezető, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda: András nap egy igazán jeles nap, amikor sok szép ünnepet tartottak. Voltak házasságkötések. Ebben az időszakban tartották a családok a disznóöléseket, sokféle időjárás jósló nap, illetve párjósló nap ez az András nap.

A táncházzal lezárták a kisfarsang időszakát, az őszi heteket. A talpalávalót az Összerázó Banda szolgáltatta. A programon a gyerekek, óvónők és szülők együtt szórakoztak.

ÓCSAI JÓZSEFNÉ, tagóvoda-vezető, Magyarok Nagyasszonya Katolikus Tagóvoda :  Szülők rendkívül jó partnerek, a gyerekeket pedig formáljuk. Ez érték, ez számunkra fontos, a szülők lelkesek, jönnek és szívesen részt vesznek a mi dolgainkban, az általunk felkínált programokban, és örömmel tesszük.

A vidám mulatság után az elkövetkező hetekben, az advent időszakában az elcsendesedés következik-mondta az óvoda vezetője.