Gyors,könnyű ügyintézés a Kormányablakban

1541

Ünnepélyesen is átadták a ceglédi kormányablakot. A Városháza alsó szintjén a modern kor minden igényének megfelelő helyiséget alakítottak ki. A kormányablakban több mint ezer ügytípust intézhetünk egy helyen, legyen szó személyes okmányokról, mezőgazdasági területeket, vagy gépkocsit érintő eljárásokról de jogi segítségnyújtással is várják az ügyfeleket.

Világos, rendezett, a 21.század minden követelményének megfelelő helyiséggel várják az ügyfeleket Cegléden. A kormányablakot a Városháza alsó szintjén alakították ki. A néhány hónap alatt megszépült hivatal a modern közigazgatás egyik kiváló példája-mondta ünnepi köszöntőjében a térség országgyűlési képviselője.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Én emlékszem, hogy ez a helyiség, amiben most vagyunk hogyan nézett ki ezelőtt egy évvel még. Nagyon örülök annak, hogy a kormány döntése értelmében és a megyei kormánymegbízott úr döntése, segítsége alapján ez az új kormányablak itt Cegléde létrejött.

 A járások, majd később a kormányablakok kialakítása mind azt a célt szolgálják, hogy gyorsabb, könnyű ügyintézést, ügyfélbarát szolgáltatást tudjanak nyújtani az állampolgároknak a hivatalok-tette hozzá Földi László. A ceglédi önkormányzat minden segítséget megadott, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a helyiség kialakítása és az átmeneti időszakban is biztosították a hivatali ügyfélszolgálatot-erről már a város polgármestere beszélt az ünnepélyes átadón.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Közös cél valósult meg, a járási hivatal és az önkormányzat együttműködését szimbolizálja az is, hogy az átmeneti időszakban az önkormányzat minden támogatást megadott, hogy az átalakulás zökkenőmentes legyen.

Pest megyében 18 járási hivatal működik. Az a cél, hogy az ügyfelek mindenhonnan maximális elégedettséggel távozzanak-hangsúlyozta a megyei kormánymegbízott.

TARNAI RICHÁRD, Pest megye kormánymegbízottja: A felelősség egyértelmű: aki ide bejön, az jól érezze magát, érezze és tudja, hogy segíteni akarunk és nem utolsósorban segíteni is tudunk.

Személyes okmányok cseréje, készítése kapcsán, családtámogatási, egészségbiztosítási ellátásokkal, mezőgazdasági területekkel  kapcsolatos ügyintézés esetén de adóval, fogyasztói panasszal is lehet a kormányablakhoz fordulni segítségért

DR. WETZELNÉ DR. TERBE-SZABÓ CSILLA, vezető, Ceglédi Járási Hivatal: Közel 1600 ügytípust tudnak kollégáim intézni. A kormányablakos gépek direkt azt a célt szolgálják, hogy a kérelemnyomtatványt minden egyes kérelemhez ki tudják a kollégáim nyomtatni. Illetve tudjanak segítséget nyújtani a kitöltésében illetve mikor nem mi vagyunk az eljáró szerv, akkor tudják továbbítani a megfelelő hatóság részére.

Az ügyintézéshez érdemes előzetesen időpontot foglalni a honlapon vagy telefonon. Ügyfélfogadás hétfőn 7-17-ig, kedden és csütörtök: 8-18 között van, szerdán 8-20 óráig, míg pénteken 8-16 óráig várják az állampolgárokat. A kormányablak jelképes átadásán a nemzeti szín szalagot az országgyűlési képviselő, a polgármester és a kormánymegbízott közösen vágta át.