Győztek a felnőtt Cápák

340

Szigetszentmiklóson lépett pályára a Ceglédi Kék Cápák felnőtt és serdülő csapata a női kézilabda NB II. 6. fordulójában. A mérkőzés mindkét korosztály számára komoly kihívást jelentett. A két veretlen serdülő csapat összecsapása igazi rangadónak számított, amit a hazaiak tudtak jobban feldolgozni, és egy rég nem látott különbségű vereségbe szaladtak a Cápák. A felnőtteknél a ceglédiek nyertek, akik óriási csatában szerezték meg a két bajnoki pontot.

Eredmények:
Felnőtt mérkőzés:
Szigetszentmiklós NKSE – Ceglédi Kék Cápák 22 : 26
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Tóth Adrien 7(1), Dobos Renáta 6, Farkas Szimonetta 6(3), Halasi Réka 4(1), Vuletic Suncica 1, Peszeki Laura 1
Kiállítás: 12. és 8. perc
Hétméteres: 6/5; 6/5
Az eredmény alakulása: 6. perc 2:2, 17. perc: 5:5, 24. perc: 8:7, 36. perc: 13:13, 43. perc: 16:17, 52. perc: 20:22

Jakab László: „Nagyon jó ellenféllel voltunk partiban az első félidőben. Sokat hibáztunk szélről, ezért akkor még egyszer sem nem tudtunk vezetni. A második játékrészre ez változott és a védekezésünk is feljavult. Megtaláltuk a hazaiak gyengébb pontjait, és amikor megéreztük azt, hogy fölényben vagyunk játékban, onnantól kezdve már nem engedtük ki a kezünkből a meccset. Megérdemelt volt a győzelmünk, gratulálok a lányoknak, megemelem az összes kalapomat és gratulálok a Szigetszentmiklósnak is, mert egy izgalmas mérkőzést láthatott a szép számú közönség.”
Serdülő mérkőzés:
Szigetszentmiklós NKSE – Ceglédi Kék Cápák 34: 21
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Peszeki Laura 9, Kiss Vivien 5, Pintér Zsófia 4(3), Orlov Katinka 1, Tóth Fruzsina 1, Baricza Viktória1
Kiállítás: 6. és 6 perc
Hétméteres: 2/1; 6/3
Almási László: „Az első helyért játszottunk Szigetszentmiklóson, talán ennek a tudata pecsételte meg a sorsunkat. A védekezésünk nem volt éles, sok lerohanás és ziccer gólt kaptunk. A támadásaink lassúak, körülményesek voltak, nem tudom a miértjét. Vélhetően jobb volt az ellenfelünk a mai napon, de nem ennyi góllal. Sajnálom a játékosaimat, mert őket is megviselte ez a vereség, ahogyan engem is. Ebből a meccsből csak tanulni lehet. Az is benne van a nagyarányú vereségben, hogy nemrég vagyok a lányokkal, nem tudtam megtalálni azt az módszert, amivel átsegíthettem volna őket a kritikus pillanatokban, vállalom érte a felelősséget. Megyünk tovább, a célunk ugyanúgy a dobogó legfelsőbb fókának az elérése. Ezért fogunk küzdeni tovább, és mindent meg fogunk tenni ennek érdekében.”