Hamarosan eredményhirdetés

1089

Sikeres volt a Kossuth Kupa, idén is sokan neveztek a nyársapáti gokartpark versenysorozatára. A nők és a gyerekek külön kategóriában indulhattak. Az eredményhirdetés szeptember 24-én lesz, minden versenyző kap majd oklevelet, a legjobbak éremmel és kupával térhetnek majd haza.

Harmadik éve, hogy a nyársapáti gokart park tulajdonosa versenysorozatot hirdetett Kossuth Kupa néven. A pálya 59 A nyársapáti gokart pálya 59 százaléka zöldfelület, így egyedülálló Magyarországon. De nem csak emiatt különleges a majd’ egy kilométeres szakasz. Technikás pálya, élvezetes rajta a vezetés. A Kossuth Kupa résztvevői három futamon vannak túl. A legizgalmasabb és legnépszerűbb a június végi, villanyfénynél tartott verseny volt.

BOGNÁR ISTVÁN, tulajdonos, Nyársapáti Gokart Park: Azon volt a legtöbb induló, ez este volt. Naplementekor indult el, és villanyfénynél, 22 órakor fejeződött be és fél tizenegykor volt az eredményhirdetés. A három futam közül ez sikerült a legjobban. Ahogyan mondtam mind a háromnak volt különlegessége. Az elsőnek azért mert az a normál pályán ment, a második a lámpafényes, a harmadik pedig fordítva, tehát az órajárással ellentétes volt a haladási irány.

Egyre népszerűbb a gokart verseny-mondta örömmel Bognár István. A Kossuth Kupán öt súlycsoportban indulhattak az autósport szerelmesei. A hölgyek is volán mögé ülhettek, a nőknek ugyanis külön versenyszámot hirdettek. Csakúgy mint a gyerekeknek-tette hozzá a park tulajdonosa.

BOGNÁR ISTVÁN, tulajdonos, Nyársapáti Gokart Park: Aránylag elég sok gyerek indult. Salgótarjánból, Győrből, Szigetszentmiklósról, Kecskemétről, Szolnokról, tehát nagyon sok helyről jöttek gyerekek. És ha már a gyerekeknél tartunk, juniorban, a világbajnokságon az a fiatalember lett második illetve harmadik, aki-amikor elindult a Kossuth Kupa-ő volt az egyik kupagyőztes, név szerint az ifj. Tóth Sándor.

A gyerekek előtt tehát van már példakép is. Azonban akkor is nagyon hasznos a gokartozás a kicsiknek, ha nem szeretnének később versenyzők lenni, hiszen a helyes közlekedés elsajátításában, a jármű kezelésben is nagyon sokat segít a gokart. A Kossuth Kupa eredményhirdetés alig több mint két hét múlva lesz, szeptember 24-én 14 órára várják a résztvevőket Nyársapátra. Valamennyi induló kap oklevelet, a dobogósok éremmel térhetnek haza, a kategória győztesek pedig kupát is kapnak.