Három osztály keringőzött

1217

Keringővel lepték meg családtagjaikat, barátaikat a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium végzős tanulói. A szalagavató bálon az igazgató az ünnepeltek köszöntése mellett arról is beszélt, milyen programokkal készülnek a következő hónapokra. A Közgáz ugyanis ebben a tanévben 50 éves.

A lányok menyasszonyi ruhában, a fiúk szmokingban vonultak be a közönség elé. A végzősök izgatottan készültek a szalagavatóra, hiszen felnőtté válásuk egyik legszebb ünnepe ez. Idén három osztály búcsúzik a Közgáz-tól.

DÖMÖK VIVIEN: A szalagavató egy olyan ünnep, ahol megerősítjük az identitásunkat az iskolával kapcsolatban. Az összetartozásunkat, azt hogy a mi iskolánkba jártunk, együtt.

A szalagavató minden évben fontos esemény az iskola életében, de az idei minden eddiginél különlegesebb. Hiszen az intézmény ebben a tanévben kerek évfordulót ünnepel.

IMRÉNÉ LUKÁCSI ILDIKÓ, igazgató: Ötvenedik tanévünket kezdtük meg a Közgázban. Folyamatosan próbálunk megújulni az irányadó törvények, rendeletek betartásával. Folyamatos az iskola eszközparkjának bővítése, és az épület felújítása is, amiből most már lassan három hónapja élvezzük a mosdó felújítását.

Az ötvenedik születésnapja különleges programokkal készül az iskola. Jövő év tavaszán például rendhagyó osztályfőnöki órákat tartanak, amelyre várják az iskola korábbi tanulóit is. Imréné Lukácsi Ildikó a végzős diákokra váró komoly döntésről is szólt beszédében.

IMRÉNÉ LUKÁCSI ILDIKÓ, igazgató:  A következő két hónapban választanotok kell, mi lesz veletek jövőre. Felsőfokú továbbtanulás, OKJ-s szakma tanulás, vagy esetleg munka áltok? Remélem sok-sok otthoni beszélgetés fogja ezt a döntést megelőzni. De a mai este még ne erről szóljon, adjátok át magatokat az önfeledt szórakozásnak.

A végzősök nevében Dömök Vivien mondott köszönetet pedagógusaiknak és elevenítette fel az elmúlt évek szép emlékeit.

DÖMÖK VIVIEN: Elmondhatom, hogy osztályunk, a 12.A is megannyi élménnyel gazdagodott az elmúlt öt év alatt. Osztálykirándulásaink növekvő tendenciát mutattak az évek során.

A diákokat név szerint szólították, minden végzős ruhájára rákerült a középiskolás évek kezdetét és végét jelző szalag. A tűzés után pedig az osztályok tánccal kedveskedtek a közönségnek. A végzősök hetek óta készültek a keringőre, amelyet a rokonok, barátok természetesen vastapssal jutalmaztak.

DÖMÖK VIVIEN: Nagyon sokat készültünk, nagyon sok izgalom volt. Nagyon hamar itt voltunk, rengeteg képet csináltunk, nagyon jó volt látni a rokonainkat, nagyon vártuk, hogy végre lássuk őket.

A végzősökre a mulatság után néhány hónap múlva életük nagy próbatétele, az érettségi vár.