Három utca kapott közvilágítást

1203

A Szalmarózsa, a Szlanka és a Csuhéj utca is közvilágítást kap. A körzet önkormányzati képviselője, dr. Ferenczi Norbert azt mondta. a cél, hogy az öregszőlői városrész valamennyi utcájába szereljenek fel lámpákat. A lakók többsége nagyon örül a fejlesztésnek, hiszen ezáltal javul a közbiztonság is.

Ma délelőtt a Szlanka utcába szerelték fel a szakemberek a közvilágítás lámpáit. Az öregszőlői városrész sűrűn lakott, sok a kisgyermekes család is, régi vágya volt már az itt élőknek, hogy ne sötétben kelljen esténként közlekedni.

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: A közbiztonság sokkal jobb, ha van közvilágítás. Az emberek biztonságérzete sokkal jobb, illetve a gyerekeket nem féltik annyira, ha a közvilágítás van az utcában. Nyilván jár kellemetlenséggel, jár egy pici zajjal, amikor felteszik. Járhat azzal, hogy a fák sérülhetnek, járhat azzal, hogy az udvarba bevilágít, nyilván jár egy fényszennyezéssel, vannak a dolognak ellenzői is, de én azt gondolom, hogy ez alapvető szükségszerűség már.

A képviselő hozzátette: azt szeretné, ha minden öregszőlői utcában lennek közvilágítás. A fejlesztést folyamatosan végzik. Minden évben 4-5 utcába szerelik fel a lámpákat.

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: Idén Szalmarózsa, Szlanka és Csuhéj utca, amely új közvilágítást kap, következő évben haladunk tovább, már megkérdeztem a lakókat, hogy hol van leginkább szükség rá, igyekszünk a költségvetésbe ezeket is beépíteni.

A képviselő személyesen tarja a kapcsolatot a körzetében élőkkel, de van egy közösségi oldal is, ha szavazni lehetett, melyik utcákba legyen közvilágítás. Ahol már felszerelték a lámpákat, pozitívak a visszajelzések-mondta dr. Ferenczi Norbert

DR. FERENCZI NORBERT, önkormányzati képviselő: 98 százaléka az embereknek örül. Egyetlen olyan helyről kaptam visszajelzést,ahol azt mondta a lakó, hogy nem szeretné ha a háza előtt lenne világítás. Igyekszünk az ilyen extrém eseteknek is eleget tenni, de alapvetően mindenki örül.

A szakemberek folyamatosan haladnak a munkákkal, hamarosan mindhárom érintett utcában lámpafény mellett közlekedhetnek sötétedés után az itt élők.