Hatalmas tömeg a pálinkafesztiválon

1184

Idén is több mint tízezres tömeg szórakozott együtt az újszilvási pálinkafesztiválon. A két napos rendezvényen élő koncertek, gyerekprogramok, hungarikumok vására, finom ételek és persze italok várták a településre érkezőket. A szervezők 400 liter pálinkával készültek. Szinte lépni sem lehetett, annyian voltak a Republic, Rúzsa Magdi és a Korda házaspár koncertjén.

A helyi gyerekek és nyugdíjasok fellépése után Hevesi Tamás nyitotta az újszilvási pálinkafesztivált. Szombat délután szépen gyülekeztek a gyerekek, szülők, nagyszülők, a színpad körül. Sokan már visszatérő vendégek.

KOVÁCS KRISZTIÁN: Sokszor voltunk már itt, jó a hangulat, sok ember van, a család ki tud kapcsolódni, a gyerekével sétál, igazából erről szól az egész.

12.alkalom, hogy pálinkafesztivált rendez a Bolyhos család Újszilváson. A koncertek, a rengeteg gyerekprogram mellett persze a nemes ital áll a középpontban.

CZERVÁN GYÖRGY, államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium: Az ilyen rendezvények kellettek illetve kellene ahhoz, hogy a pálinkát a néhány évtizeddel ezelőtti mélypontról újra a középpontba tudjuk állítani és most már elmondhatjuk, hogy azon kívül hogy nemzeti italunk, a magyar pálinka egyet jelent a jó minőséggel.

A fesztiválon idén is felvonult a Magyar Pálinkalovagrend, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend pedig kupát adományozott a házigazda, Bolyhos Lászlónak.   A nagy meleg ellenére mindenki meg akarta kóstolni a Bolyhos pálinkát. A sátornál mindkét nap hosszú sor állt.

 NAGYGYŐR JÁNOS: Én régóta ismerem a pálinkájukat, kiváló minőségűek, nekem a pálinkái közül a kajszibarack a kedvencem.

A szervezők idén is 400 liter pálinkával készültek a fesztiválra.

BOLYHOS ZOLTÁN, ügyvezető, Bolyhos és Fia Bt. : Fajták közül hoztunk idén két fajtát, az almapálinkánkat próbáljuk ágyasként népszerűsíteni, golden alma és jonatán alma kerül ki itt a vendégek részére kóstoltatásra, illetve kiemelném az ágyas irsai olivér szőlő pálinkát, amelyet kiválasztottunk a 12. ágyaspálinka fesztivál a fesztiválpálinkájának.

A pálinka mellett természetesen sokan álltak sorba a hungarikumsátorban is, ahol a szilváshús termékeit, környékbeli termelők borait és különleges ivólevet is lehetetett kapni.

VISNYEI JÁNOS, Napkirályfi Manufaktúra: Egyre több ízt hoztunk létre, ebből kifolyólag csak nálunk kapható gyógynövényes gyümölcslé,tehát fejlődünk.

A kétnapos fesztiválon élő koncertek, sztárfellépők várták a kilátogatókat. Többezres tömeg volt Kállay Saunders András koncertjén a Republic fellépésén pedig már lépni sem lehetett. A fesztivál második napja is nagyon sikeres volt, Rúzsa Magdi koncertjén is rengetegen vottak, és a Korda házaspár dalait is tízezres tömeg énekelte együtt.