Hogyan tovább? – szerkesztőségünkben reagált Bíró Tamás mesteredző

6266

Megvonták Bíró Tamás havi 600 ezer forintos fizetését, ezért nem tudni miből eteti tovább a családját-írta a Bors című bulvárlap. A mesteredzőt megkereste szerkesztőségünk, Bíró Tamás úgy fogalmazott: nem a fizetésmegvonás a lényeg, hanem az, hogy a judoszövetség elnöksége ellehetetleníti szakmai munkásságát. Nem tarthat edzést, pedig ő készítené fel Ungvári Miklóst és több ceglédi tehetséget is a versenyekre. Bíró Tamás azt mondta: annyi jogtalan bántást kapott már, hogy úgy döntött: kivár. Szeretné ha a judos gyerekek szülei is kiállnának mellette.

Két gyermekével került bajba Ungvári edzője-ezzel a címmel jelent meg a cikk a Bors című bulvárlapban. A mesteredzőtől megvonta a Judoszövetség havi 600 ezer forintos fizetését, amire Ungvári Miklós eredményei alapján volt jogosult. A pénzkiesés miatt nem tudni miből eteti tovább családját-áll a lap hasábjain. A cikkre ma személyesen reagált Bíró Tamás kameránk előtt.

BÍRÓ TAMÁS: Éhen halni nem fogok. Vagyok annyira intelligens, raktam félre magamnak, ahogyan egy-két kommentelő megjegyezte, hogy ebből meg lehet élni, persze. Az a baj, hogy ezt ragadták ki belőle. Gyakorlatilag itt nem erről van szó, hogy holnap éhen fogok halni, bár biztos nem jön jól senkinek hogy hosszú távra tervez, hiszen most született párommal közös második gyermekünk, egy kisfiú.

Alapvetően nem a fizetésmegvonás a lényeg-mondta Bíró Tamás. Az edző elmesélte, miért indult fegyelmi eljárás ellene.

BÍRÓ TAMÁS: Ennyit mondtam az egyik bírónak, hogy miért csalod el a meccset. Én úgy gondolom, hogy ha ez el is hangzott, és esetleg nem provokáció volt, de az volt, akkor sem egy olyan ügy, amivel egy egzisztenciát tönkretesznek, főleg egy olyan edzőt, akiből él ez a magyar judoszövetség, Hiszen Londonban is Miki hozta az érmet, Csernoviczki Évi mellett, most pedig ő volt az egyetlen pontszerzője a magyar judo csapatnak.

Bíró Tamás szerint jogi hibák sora történt az eset utáni fegyelmi eljárásban, ami még mindig nem zárult le. A szövetség a szakmai munkától eltiltotta, beleértve az edzősködést és bíráskodást. Bíró Tamás azt mondta: a judo szövetség ellehetetlenítette, aminek a legnagyobb kárát a ceglédi judosok érzik meg.

BÍRÓ TAMÁS: Volt egy szülői értekezlet tegnap, ahol elmondtam a szülőknek, hogy én nagyon szeretem a gyerekeket, de most az egyszer forduljon meg a történet, ne én álljak ki őértük, hanem ők álljanak ki értem. Van ennek egy-két fóruma, akár a média, akár más írásos fóruma. Mellém kéne állni a Mikinek is, én úgy gondolom.

Bíró Tamás, aki a judo szövetség szakmai alelnöke is, azt mondta: annyi igazságtalan és jogtalan bántást kapott már, hogy úgy döntött: kivár.  Az edző úgy fogalmazott: a fegyelmi ítélete jogerőssé válása után pert indít.