Holnap érkeznek a profi kerékpárosok

1083

Már ma estétől több parkolót is lezárnak a városban a holnapi Tour de Hongrie verseny miatt. A Kossuth téren, a Teleki, a Kazinczy és az Alkotmány utca egyes szakaszán nem lehet parkolni ma estétől, péntek reggeltől pedig a Kossuth tér hosszanti oldalain sem haladhat az autós forgalom. A kerékpáros körverseny mezőnye pénteken délután érkezik Ceglédre. A belvárosba érkezők láthatják a profi kerékpárosokat de számos szórakoztató programot is szerveznek a verseny befutójára.

 Néhány napja a tévések és a szervezők tartottak terepszemlét a városban a kerékpáros körverseny kapcsán. Holnap érkezik a Tour de Hongrie mezőnye Ceglédre, a verseny befutóját a Digi Sport élőben közvetíti. A tévések a kameraállások helyszíneit is kijelölték. A versenynek nagy reklámértéke van, arra is lehetőség lesz, hogy városunk bemutatkozzon az országos csatornán.

TOLDI TAMÁS, szervező, Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny: Az is nagyon fontos, hogy ne csak a kerékpárversenyt mutassuk, hiszen az egy szűkebb szegmenst érint, viszont Cegléd bemutatása az nagyon fontos lehet, hiszen ez egy nagyon szép város. Én már tavaly is voltam itt, és nagyon tetszett.

Több mint száz profi kerékpáros érkezik a városba péntek délután 17 óra körül. A mezőny a Mizsei út felöl kerekezik Ceglédre. A nagyszabású rendezvény miatt már ma estétől több parkolószakaszt is lezártak, a Kossuth téren, a Teleki utca, Köztársaság és Kossuth Ferenc utca közötti szakaszát, a Kazinczy utca Kossuth tér és Iskola utca közötti valamint az Alkotmány utca Kossuth tér-Iskola utca közötti szakaszán is tilos parkolni. Péntek reggeltől a Kossuth tér hosszanti oldalát is elzárják a forgalom elől. A lezárás idejére a Kossuth tér Árpád és Kőrösi utak közötti egyirányú szakasza kétirányú lesz. A péntek délután a belvárosba érkezők különleges kerékpárokat csodálhatnak meg, lesz triál bemutató és számos gyerekprogrammal is kedveskednek a szervezők.