Holnap már a buszforgalom is elindul

1867

Ma délelőtt hivatalosan is átadták a Posta előtti megújult területet. Az önkormányzat a Katolikus Bazársor után ezzel a szakasszal folytatta a belváros szépítését. A Posta előtti burkolat megújult, fákat, tujákat és díszcserjéket is ültettek. Új kerékpártámaszokat, kukákat és padokat helyeztek ki. A buszváró is teljesen megújult, a buszforgalom holnap indulhat el.

Töredezett burkolatú, rendezetlen terület volt a Posta előtti rész. Néhány hét alatt újult meg, ma már rá sem lehet ismerni a forgalmas utcaszakaszra. Az önkormányzat Megújuló Cegléd nevet viselő programjának egy újabb állomása ez-mondta a ma délelőtti, hivatalos átadáson az alpolgármester.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Az önkormányzatnak elvárása volt a kivitelező felé, hogy minőségi anyagokat használjon, hogy időt álló legyen a nagy forgalom miatt. El kell hogy mondjam ceglédi vállalkozó volt a kivitelező, aki minőségi munkát és határidőre elvégezte a megbízott feladatokat. Önerőből sikerült megvalósítani, saját forrásból. Köszönet a vállalkozóknak, a befizetett adóforintjuknak.

 A felújítás összköltsége 9 és fél millió forint volt. A munkák során négy gömbkőrist valamint tujákat ültettek. Ezek mellett 125 virágzó díszcserjével, 48 örökzöld díszcserjével és 52 évelő növénnyel gazdagodott a terület. A szakasz közösségi tér funkciót kapott, két lócát és hét kerékpártámaszt, valamint két új szemétgyűjtőket helyeztek ki. Megújult a buszváró is, ezt a munkát a buszmegállókat üzemeltető cég vállalta és végezte el. A körzet önkormányzati képviselője, Imregi Tibor is örömét fejezte ki hogy a belváros egy újabb szakasza megszépült.

IMREGI TIBOR, önkormányzati képviselő: Most egy olyan buszmegállót kaptunk, ahol 50 m2 zöldfelületet hoztunk létre, a fák visszapótlása megtörtént, akadálymentesített lett a buszmegálló, a holnapi napon a forgalom is meg fog indulni. Bírjuk a Magyar Posta ígéretét, hogy a mögöttünk lévő épület is valamikor meg fog újulni.

A belváros szépítését folytatják a Kossuth Ferenc utcán-hangzott el az ünnepélyes átadáson.