Ingyenes kóstoló az ország tortájából

1368

Már készül az ország tortája Cegléden is. Augusztus 20-án 13 órától ingyenes kóstolóval várja az ünneplőket a Zöldházak Cukrászda, 1500 szeletet osztanak szét. Az idei torta alapja a törökmogyoró, de van benne karamella, tejcsokoládé és feketeribizli is.

Balatoni habos mogyorós-ez a neve az idei ország tortának. Egy budapesti cukrász, Vaslóczki Orsolya álmodta meg és nevezett vele a versenyre, 30 torta közül választotta ki a zsűri. A torta alapja, ahogyan a nevében is benne van, a mogyoró.

BODÓ GYULA, mestercukrász: A mogyoró az a török mogyoró. A magyaroknál van földimogyoró, vagy törökmogyoró. Ez törökmogyoróból készült. Többféle texturából álló össze, mint mindig. Van egy mogyorós tésztája van egy egyhén mogyorós tejcsokoládékrém, illetve egy feketeribizli zselé köti össze az egészet. Körbekeretezi egy mogyoró mousse és ez adja a torta harmóniáját.

Ahogyan az ország számos cukrászdájában, úgy a ceglédi Zöldházak Cukrászdában is készül már az édesség. Ami egyébként nem annyira édes, így azok is bátran kóstolhatják majd, akik nem szeretik a csömör ízvilágot-mondta Bodó Gyula, mestercukrász.

BODÓ GYULA, mestercukrász: Minden alkotó elemében megkóstoltuk külön-külön, tehát magát a zselét, a karamellkrémet és a mousse-t is és mivel csipet só pikánssá teszi magát a tortát ezáltal nem nagyon édes, tehát nem gejl. Nagyon könnyű, finom tortáról beszélünk és a fekete ribizli zselétől kicsit pikáns is lesz.

Az ország tortájánál minden évben kikötés, hogy magyaros ízvilágú legyen. Az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vár az Ipartestület, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Az idei ország tortáját-csakúgy mint az elmúlt években- először augusztus 20-án lehet kóstolni.

KIS GYULA, üzletvezető, Zöldházak Cukrászda és Fagyizó: Mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk augusztus 20-án 13 órai kezdettel ide a Zöldházak Fagyizó és Cukrászdába, itt lesz egy bemutatója a tortának, várjuk a polgármester urat, és több mint 1500 kóstolóval is készülünk, amit a kollégáim fognak szétosztani az érdeklődők között.

A kóstolót követően természetesen vásárolni is lehet majd az ország tortájából a Zöldházak Cukrászdában.