Ismét dobogóra akar állni

1174

Újabb bajnoki győzelemre készül a 11 éves Vincze Hanna, aki a H-Moto Team tagjaként az elmúlt évben egyedüliként állt a dobogó legfelső fokára. A tehetséges ceglédi lány a PW 50 kategóriában valamennyi versenytársát maga mögé utasította a Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnokságon. A most kezdődő szezonban ismét azért dolgozik, hogy a legjobb legyen. A H-Moto Team szezonnyitó budapesti sajtótájékoztatóján bemutatták a csapat 17 tagját és bejelentették: együttműködést kötöttek a Suzuki Zrt-vel.

Ezzel a motorral versenyez az idei szezonban Vincze Hanna. A mindössze 11 éves ceglédi lány-mondhatni-beleszületett a motorosok világába.

VINCZE HANNA: Én már belecsöppentem ebbe, mert apukám is versenyzett meg a nővérem is, így én is elkezdtem.

Hanna hat évesen kapta az első motorját, és a parádés versenyeredményekre sem kellett sokáig várni. 2016 kiemelkedően sikeres volt-mesélt Hanna mosolyogva.

VINCZE HANNA: A tavalyi évem nagyon jó volt. A magyar gyorsasági utánpótlás bajnokságban indultam és megnyertem az összesítettben.

Méghozzá egyedüli lányként. Hanna a kispályás bajnokságban a mezőny valamennyi fiú versenyzőjét maga mögé utasította. Az idei versenyszezon kezdetén a H-Moto Team a 10 új versenyzővel bővült összesen 17 fős csapatát a fővárosi Vigadóban mutatták be. A sajtótájékoztatón minden versenyző bemutatkozott a média képviselői előtt. Kis Viktória mellett Hanna a másik lány, aki ezt a kicsit sem lányos sportot űzi. Egyre profibb szinten. Hanna minden szakember szerint is kivételes tehetség, aki céltudatos is egyben, újabb bajnoki címet tűzött ki maga elé.

VINCZE HANNA: Idén a szlovák-magyar-cseh utánpótlás bajnokságban. – És mik a

céljaid? – Szeretnék a dobogóra állni.

Erre pedig minden esélye meg is van. A szakmai stábot, az edzéseket és mindent, amit a fejlődéshez, a lehető legjobb versenyeredményekhez kell biztosítja a H-Moto Team-mondta a média képviselői előtt a csapattulajdonos. Kelemen Krisztián kiemelte: új versenyt is indítanának.

KELEMEN KRISZTIÁN, csapattulajdonos: Már az idei évben egy márkakupát létrehozunk. Ennek az előkészületei elindultak. Nem merem száz százalékig ígérni, hogy idén megvalósul, de ha igen, akkor egy olyan egységes motorral induló márkakupát tudunk létrehozni, ami nagyon kicsi költségvetés és szeretnénk egy női kupát is létrehozni.

A H-Moto Team sportigazgatója Rizmayer Gábor lett, akinek a neve,szakmai tudása garancia a sikerre-tette hozzá Kelemen Krisztián. Folytatják a spanyolországi edzéseket, erősítik a Németországi bajnokságon való részvételt és szponzori megállapodást kötöttek a Suzuki Zrt-vel.

KELEMEN KRISZTIÁN, csapattulajdonos: Suzuki lett az idei évre az a kiemelt partnerünk, akivel együtt dolgozunk ezen a projekten. Én azt gondolom, hogy adta magát az, hogy megkeressük a Magyar Suzuki Zrt-t és felajánljuk az együttműködésünket. Ők ezt köszönettel elfogadták és azóta együtt dolgozunk ezen projekt kibontásán és a márka minél szélesebb körben való ismertségén.

A csapat ceglédi versenyzője, Vincze Hanna nem csak bajnokként állhatott a dobogóra, a közelmúltban tartott sportgálán ő vehette át a legnépszerűbb sportoló díjat is, az internetes szavazáson elsöprő fölénnyel rá szavaztak a legtöbben.