Ismét országos elismerést kaptak

1583

Idén is az ország legszebb konyhakertjének járó elismerésben részesült az egyik ceglédi család. Madar Lajos feleségével és gyermekeivel mintegy negyven növényt termesztenek, vegyszermentesen. Gyönyörű konyhakertjüket először 2014-ben díjazták, most pedig újra országos elismerést kaptak.

Nem lehet betelni a látvánnyal, szemet gyönyörködtető a Madar család Kinizsi utcai otthonának konyhakertje. A hagyományos kerti növények mellett fűszernövényeket is termesztenek. És olyan különlegesség is található nálunk, mint például a naspolya. Külön boxokat alakítottak ki, így minden növénynek megvan a maga helye. A precíz, szakszerű gondozás, a rengeteg munka eredményeképpen pedig mindig vegyszermentes zöldség és fűszernövény került a család asztalára.

JENEI ZSUZSANNA: A gyermekek nagyon szeretik a koktélparadicsomot, természetesen megeszik a paprikát, a cukkinit, a padlizsánt, a patiszont, rebarbaránk van, ami csodálatos és elengedhetetlen a répa, a zöldség, a hagyma és a fűszernövények, amivel kompenzáljuk az ízeket.

A Madar család kiskertje nem csak őket gyönyörködteti. A „Szebb,virágosabb Ceglédért” versenyben egyedi ötletek és a legszebb konyhakert kategóriában is elismerést vehettek át és bezsebelhették a Mini kert kategória első díját is. 2014-ben pedig országos elismerést is kaptak a Földművelésügyi Minisztertől. Zsuzsa büszkén mesélte, hogy az újabb siker sem váratott magára sokáig. Idén ismét díjazták kiskertjüket. Az ország 368 településéről 2345 kert közül választott a zsűri.

JENEI ZSUZSANNA: Közel ezer fényképből kerültek kiválasztásra a díjazottak. Természetesen voltak többszörös országos elismerésben részesültek, illetve akik életműdíjat is kaphattak, akik négyszer nyertek országos díjat. Mi még sajnos itt nem tartunk, mi még csak második alkalommal vehettük át ezt a bronz kisplasztikát.

A díjat az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon vehették át a verseny ötletgazdájától. A Madar családnak minden esélye megvan, hogy újabb és újabb országos elismerést kapjon az elkövetkező években. Lelkesedésük töretlen, és nagyon jó példák arra is, hogy hogyan kell megtanítani a gyerekeket, hogy a kertből frissen szedett, vegyszermentes zöldségnek-gyümölcsnek semmihez nem hasonlítható zamata van.