Járdaépítés a Puttony utcában

1374

Járdát építenek a Puttony utcában. Így mostantól nem kell az ott élő gyerekeknek és szüleiknek saras útszakaszon járni, amely leginkább az őszi és téli időszakban okozott gondot az iskolába jutásnál. A tervek szerint jövőre az az utca autók által használt része is szilárdabb burkolatot kap.

Tíz centi vastag, egy méter széles járdaszakaszt alakítanak ki a Puttony utcában. Áldatlan állapotok uralkodtak itt, főleg ősszel és télen. A gyerekek saras cipővel mentek iskolába.

KLÉMENT GYÖRGY, önkormányzati képviselő: Elsősorban az óvodába, iskolába járó gyerekeknek nagyon fontos, hogy el  tudjanak jutni sár nélkül az intézményekig. Mert eddig sajnos ez nem működött. Ez egy régi adósságunk, most megkezdtük a járdaprogrammal.

A körzet önkormányzati képviselője, Klément György elmondta: ő maga is sokszor tapasztalta a problémát és a roma kisebbségi önkormányzat vezetője is tolmácsolta az itt élők kérését, miszerint szeretnének szilárd burkolatú járdát házaik elé.

JAKAB ISTVÁN, elnök, Roma Nemzetiségi Önkormányzat: Ezt mi két éve akarjuk, közbenjárunk ezügyben, hogy itt a Puttony utcában járda készüljön el és ezúton meg szeretném köszönni polgármester úrnak, alpolgármester asszonynak, Klément György, képviselő úrnak hogy ez a járda létrejött itt és tudunk segíteni az embereknek.

Az itt élők nagyon örülnek, hogy mostantól nem kell sáros úton közlekedniük. Az önkormányzat amiben csak tud,segít-mondta a körzet képviselője, de a lakóknak is tenniük kell a környezet tisztaságáért-tette hozzá Klément György.

KLÉMENT GYÖRGY, önkormányzati képviselő: Azért több mindent csináltunk, a vízelvezető árkot is kialakítottuk. Az azért nagyon fontos lenne, hogy a lakosok ne dobálják teli szeméttel, most pedig a járdát készítjük el az egyik oldalon majd a másik oldalon is.

A szakemberek igyekeznek minél előbb befejezni a járda építését-tette hozzá az önkormányzati képviselő.