„Jókedvet adj Uram!A többivel megbirkózom.”

1142

Kacagj és kocogj!-ez a jelszava Szelényi Györgynének. Mária néni népes családja körében ünnepelte 95. születésnapját. A boldogságot sugárzó szépkorú asszonyt gyermekei, unokái, dédunokái, keresztgyermekei és barátai mellett a város önkormányzata is köszöntötte. Az ajándékot Hegedűs Ágota, alpolgármester adta át.

 

 

Öt év híjján 100 esztendős Szelényi György Ferencné. Mária nénit nagyon sokan köszöntötték a 95. születésnapon. A család és barátok mellett az alpolgármester is jókívánsággal érkezett a szépkorú asszonyhoz.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Engedje meg hogy nagyon sok szeretettel és tisztelettel köszöntsem születésnapja alkalmából Cegléd város önkormányzata nevében. Kívánok még derűs, hosszú éveket szerető családja körében.

Emléklapot, virágot és ajándékcsomagot kapott Mária néni a jókívánság mellé. Szelényi György Ferencné leánykori nevén Szíjjártó Mária saját információi szerint február 14-én született, hivatalosan csak azért kerülhetett 17-e az anyakönyvbe, mert rosszul értették, amit édesapja mondott – mesélte az ünnepelt. Mária néni fia, Péter különleges meglepetéssel is készült: fotókat válogatott össze édesanyja életéből. Mária néni Cegléden a Zárdában nevelkedett, majd Abonyba került, ahol élete egyik legboldogabb időszaka volt, amikor a tánctanár vele mutatta be az új lépéseket. Majd jött egy olyan időszak az életében, amikor kacagásra nem sok oka volt. Férje Ludovikás százados volt, ezért életük egy része bujkálással telt. Titokban esküdtek meg Cegléden, Budán bujkáltak, majd újra visszatértek az alföldre. Mária néni életvidámsága példamutató, mint ahogyan tartása és érzékenysége is. Jelszava: kacagj és kocogj! De azt is szokta mondani: „Jókedvet adj Uram,a többivel megbírkózom magam” A torta mellett egy minden családtag, barát által aláírt alkotást is kapott Mária néni. Azt mondta: öt év múlva ismét nagy ünnepség lesz.