Jól haladnak a munkákkal

1053

Végéhez közelednek a munkálatok a Táncsics Mihály Általános Iskola Eötvös téri valamint Népkör utcai épületénél. Az energetikai felújítás részeként ajtó, ablak- és lambéria cserét, hőszigetelést végeztek, a régi gázkonvektorok helyett pedig központi fűtés lett. Az iskola Selyem utcai épületénél pedig az udvar egy része újul meg.

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a művelődési központ, a könyvtár, a mozi és a Táncsics Mihály általános iskola energetikai felújítására Kehop pályázaton nyert 248 millió forintot a város. A forrásból a Táncsics Iskola Népkör utcai épületénél ablakokat, ajtókat tudtak cserélni illetve bővíteni, és külső szigetelést is kapott az épület.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: Kapott egy külső hőszigetelést, 10 cm vastagságút, illetve ezáltal megújul a külső színezés is, nagyon szép barna színt kap az épület. Ugyanolyan színű lesz, mint a könyvtár épülete is, amit majd októberben akar kezdeni a kivitelező.

A munkálatok a végéhez közelednek a Népkör utcában, csakúgy mint a Táncsics Iskola Eötvös téri épületénél. Az igazgató, Rimóczi Gábor elmondta: itt a ceglédi tankerületi központ által biztosított forrásból tudják elvégezni az energetikai felújításokat.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: A régi épületünkben, a nagyon rossz állapotban lévő gázkonvektorokat le tudtuk cserélni központi fűtésre, illetve rá tudtunk kötni az új központi fűtésre. Ezáltal a folyosó illetve a tanterem tudott megújulni. Emiatt sürgőssé vált a folyosón lévő lambéria lecserélése is, mert még az a régi, műanyag lambériák voltak.

Az energetikai felújításokkal mindkét épületben kisebb lesz a gázszámla, jelentős összeget tud majd megtakarítani az intézmény-tette hozzá az igazgató. Munkák nem csak a Népkör és az Eötvös téri épületnél zajlanak egyébként, az iskola Selyem utcai ingatlanánál az udvar egy része újul meg, térköveznek a szakemberek. Valamennyi munkával jól haladnak, a gyerekek szép,megújult környezetben kezdhetik a tanévet szeptemberben-mondta el híradónknak Rimóczi Gábor.