Jön! Pálinkafesztivál Újszilváson!

1526

Idén is élő koncertekkel, gyerekprogramokkal, hungarikumok vásárával készülnek a szervezők az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra. A pünkösdi hétvégén, azaz június 3-án és 4-én várják a látogatókat az ingyenes rendezvényre. A fesztiválon természetesen Bolyhos pálinkát is lehet kóstolni. Koncertet ad az Alma együttes, Hevesi Tamás, Rúzsa Magdi és a Republic is. A programokról ma sajtótájékoztatón számoltak be.

Idén is pünkösd hétvégén, azaz alig több mint két hét múlva várják a kikapcsolódni vágyókat Újszilvásra. Ez a 12. év, hogy fesztivált rendeznek a településen, öt éve lett kétnapos a nemzeti italunkat, a pálinkát és egyéb hungarikumokat is felvonultató program. A 2800 Újszilvásnak komoly hírnevet szerzett a fesztivál, tavaly is több mint 20 ezren szórakoztak együtt.

PETRÁNYI CSABA, polgármester, Újszilvás: Nagyon örülünk annak, hogy ilyen kitartóan és példaértékűen rendezik meg ezeket a rendezvényeket, amellyel idegenforgalmat csalnak Újszilvásra. Megismerhetik az emberek Újszilvás vendégszeretetét.

A pálinkafesztiválra már nem Budapestről és a környező megyékből, hanem a Dunántúlról, sőt még a határokon túlról is érkeznek vendégek. A tavalyi fesztiválon több mint 20 ezer pohár pálinkát adtak el, amivel rekordot döntöttek-mondta a mai sajtótájékoztatón Bolyhos Zoltán. Az ügyvezető hozzátette: idén is valamennyi fajta Bolyhos pálinkát megkóstolhatják a kilátogatók, de nem csak pálinkát, egyéb hungarikumot is.

BOLYHOS ZOLTÁN, ügyvezető, Bolyhos és Fia Bt.: Azt gondolom, hogy mindig egy éke a rendezvénynek a hungarikum sátor, amelyet ebben az évben is sikerült feltölteni különböző vállalkozásokkal. Ebben a sátorban lesznek húsosok, gyümölcslégyártók, pálinkások, természetesen.

Nem csak finom ételekből, italokból, jó zenéből, kiváló koncertekből sem lesz hiány. Erről már Szebeni Erzsébet, a fesztivál társszervezője beszélt a mai sajtótájékoztatón.

SZEBENI ERZSÉBET: Szombati napon három élő koncert mindent elmond. Az elmúlt években kettő volt a legtöbb, most három lesz. De délelőtt adunk helyet a helyieknek is, főleg a gyerekeknek, hiszen ők nagyon szeretnek a színpadon szerepelni.

Június 3-án, szombaton fellép Csepregi Éva, élő koncertet ad a Soulwave, a Kállay Saunders Band és a Republic. Vasárnap pedig az Alma együttes, Rúzsa Magdi valamint Korda György és Balázs Klári áll színpadra. A gyerekeket idén is játékbirodalom várja majd. A sajtótájékoztatón a Bolyhos pálinkaüzem új, 60 fős konferenciatermére is koccintottak a résztvevők.