Jövő héten Nemzeti Vágta

1164

Idén is lesz kikért szurkolni a Nemzeti Vágtán a ceglédieknek. Jövő hétvégén állnak rajthoz a Hősök terén a lovasok. Ugyan más települések színeiben de nyeregbe pattan Ungvári Miklós, Kövesdy István, Kövesdy Zsolt és Szabó Levente is. Ceglédet idén egy dunántúli kistelepülésen élő lovas, Koczorné Bojnár Anita képviseli majd. A 27 éves rutinos versenyző már nagyon készül a Nemzeti Vágtára.

A Nemzeti Vágtán való részvétel már önmagában dicsőség, Magyarország, sőt lassan Európa legrangosabb lovas rendezvényén ugyanis nem csak önmagukért, az általuk képviselt közösségért, településért is küzdenek a lovasok. A Nemzeti Vágta idén jubilál, 10. alkalommal állhatnak rajthoz a versenyzők. Lesz kikért szurkolnunk jövő hétvégén. Négy ceglédi lovas is rajthoz áll. Igaz, úgy alakult hogy más-más települések színeiben. De ettől függetlenül Cegléd sem marad induló nélkül.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, igazgató, Kossuth Lajos Művelődési Központ: Volt nulladik percben Ungvári Miklósról, de neki évek óta elköteleződése van egy balatonfelvidéki településsel. Volt szó Kövesdy Pistiről, de ő most Nyársapát színiben indul, Kövesdy Zsolti is évek óta elköteleződött már Hernádkaknak, Szabó Levente pedig idén Újszilvást képviseli, így adódott hogy kellett keresnünk egy rutinos lovast, ezt a vágtásokkal egyeztetve Anitára esett a választás.

Koczorné Bojnár Anita, egy dunántúli kistelepülésen, Győr-Gyirmóton él. Rutinos lovas és versenyző, ezért esett rá a választás. Anita nagyon örült a ceglédi felkérésnek, úgy fogalmazott: mindent megtesz, hogy dicsőséget szerezzen városunknak, nagyon készül a jövő hétvégi versenyre. Folyamatosan treníroz.

KOCZORNÉ BOJNÁR ANITA: A lovat is, meg magamat is, minden nap. Délután, esténként, attól függ, hogy adja az időm. Minden nap kimegyünk együtt lovagolni vagy pályára vagy terepre vagy tréningezünk vagy futószárazunk.

Anita 27 éves, 10 éve lovagol. A nemzeti vágtán is többször indult, az idei bakonyi előfutamon negyedik lett. Az idei vágtán Avensis nevű lovával versenyez.

KOCZORNÉ BOJNÁR ANITA: Magyar sportló, 6 éves kanca, világospej színű.

A vágta nem csak a lovakról szól, a települések bemutatkozási lehetőséget is kapnak. Ceglédnek idén is külön standja lesz az Andrássy úton lévő Vágta korzón.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, igazgató, Kossuth Lajos Művelődési Központ: A várost népszerűsítjük a Tourinform irodával. Most ezt megosztjuk Csemővel úgyhogy Csemő község is ott lesz a standunknál és bemutatkozik.

Tegnap kisorsolták  a Nemzeti Vágtára benevezett 72 település indulási sorrendjét, amelyek büszke képviselői bizonyítottak az Elővágták alatt és így megmérkőzhetnek szeptember 15 és 17 között a Hősök terén az ország legjobban várt lovas fesztiválján.