Ismét fejleszt az Infineon Kft. – jövő tavaszra készül el az új épület

3519

Ismét fejleszt az Infineon Kft. Új, 2000 négyzetméteres központi épületet alakítanak ki a ceglédi gyár melletti területen. Az új épületben 100 iroda, laboratórium és konyha is helyet kap, így a környéken egyedülállóan meleg ételt tudnak biztosítani dolgozóiknak. A központi épület jövő év tavaszára készül el, az alapkövet ma délután tették le.

Itt, az Ipartelepi úton, a gyár mellett épül az Infineon Kft. új központi épülete. Cegléd legnagyobb munkáltatója mintegy ezer főt alkalmaz, közülük hétszázan ceglédiek, illetve Cegléd környékiek. A dinamikusan fejlődő, ipari félvezetőket gyártó vállalat kétezer négyzetméteres új épülete többfunkciós lesz.

BODOR JÓZSEF, ügyvezető, Infineon Technologies Cegléd Kft.: Helyet kap benne több mint száz irodai munkahely, amely megfelel a mai kor követelményeinek, létrehozunk egy 300 négyzetméteres labort, amely a fejlesztési tevékenységet, illetve termékek megbízhatósági és hibaanalízis vizsgálatát fogja támogatni, és létrejön egy 400 fős melegkonyha, 270 ülőhelyes étkezővel.

Így az egyetlen ipari munkáltató lesz a környéken, amelynek melegkonyhája van-mondta az új épület alapkőletételi ünnepségén a világcég helyi vezetője. Szinte nincs olyan autó, okostelefon, vagy bankkártya, amelyben ne lenne az Infineon által gyártott modul. A vállalat az elmúlt húsz évben a ceglédi telephelyen 117 millió eurót, azaz 35 milliárd forintot fektetett be. Cegléd az Infineon maximális bizalmát élvezi, ez magyarázza a mostani, újabb fejlesztést-mondta a vállalat alelnöke.

ARNE KOHRING, alelnök, Infineon Technologies AG: Minden új építkezésnek van szimbólikus jelentése is. Vagyis vállalatunk elkötelezett Cegléd iránt, szívesen fektetünk be az itteni telephelyre.

Az Infineon évente 160 millió forint adót fizet Ceglédnek. A polgármester, Takáts László köszöntőjében úgy fogalmazott: a vállalat nem csak emiatt tölt be fontos szerepet a város életében.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Büszke vagyok városunkra, hiszen egy olyan cég fejleszt időről időre itt, az északi ipari övezetben, amely cég az első között látott fantáziát Ceglédben, a ceglédiekben. Akkor kacsintott először ránk amikor még nem sok vonzó tulajdonsága volt városunknak. Amikor a piacgazdaság és az ipari parkunk még csak az álmainkban létezett.

Az új központi épület alapkövébe időkapszulát helyeztek, amelyben a napi sajtótermékek, pénzérmék és a tervrajz is helyet kapott. A beruházással a tervek szerint jövő tavaszra elkészülnek.