Józsa Attila bronzérmet nyert Szófiában

639
forrás: cegledisport.hu

Szófiában rendezték a hétvégén a serdülő Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeit. A válogatottban a ceglédi Józsa Attila is szőnyegre lépett az 57 kilogrammosok között. Attila remekül kezdett, holland és román ellenfeleit egyaránt technika tussal 8:0 és 9:0-ra múlta felül.

Az elődöntőben orosz versenyző ellen, az első menet végén 3:1-re vezetett. A második menetben az orosz taktikát változtatott, és többször ki tudta tolni a küzdőtérről Attilát – ezzel 8:3-ra fordította az állást, és bejutott a döntőbe. Attila másnap a bronzéremért birkózhatott. Az érem csatában azeri versenyzőt búcsúztató izraeli versenyző következett. Attila nagyszerű birkózást bemutatva egy perc alatt technikai tussal 8:0-ra győzte le vetélytársát. Ezzel megszerezte első világversenyen begyűjtött érmét.

 

Eredmény:

 

57 kg  3.  Józsa Attila.

 

A hétvégén a juniorok is szőnyegre léptek Dorogon a 10. Fekete Gyémánt Kupán a válogatottságért, mind a három szakágban. A ceglédi birkózók közül öten próbáltak szerencsét.  Mizsei Evelin a  68 kg-ban a súlycsoportja élén végzett és így a dortmundi Európa-bajnokságon képviselheti hazánk színeit. A ceglédiek közül még ketten végeztek pontszerző helyen a szabadfogásban. Brunner Bence 74 kg-ban, Brunner Balázs pedig 125 kg-ban végzett a 4. helyen