Kelendő az akkumlátor a nagy hidegben

843

Megugrott az akkumulátor eladások száma Cegléden is. Az átlagoshoz képest jóval többen vásároltak az elmúlt hetekben. A szabadban parkoló autóknál nagyon kell figyelni arra, hogy naponta legalább 20 percet menjünk a járművel és bizonyos időközönként érdemes rátölteni az akkumulátorra-mondja az általunk megkérdezett szakember. Nem kell a legdrágább akkumulátort venni, viszont nézni kell a gyártási időpontot, a régóta az üzletben lévő alkatrész minősége, élettartama ugyanis jóval gyengébb.

 

Ez az autó elsőre indult ma reggel, de nagyon sok sofőr nem ilyen szerencsés. Leginkább a szabadban parkoló járművek akkumulátorát viseli meg a tartósan fagyos időjárás. Cegléd egyik legnagyobb járműalkatrész kereskedésében is tapasztalják, hogy sokan vesznek akkumulátort. A tulajdonos azt mondja, van hogy nincs más megoldás.

TARSOLY ZSOLT, tulajdonos, TS-INTEGÁL: Ha az autó nem indul és minden rendben van, akkor sok választás nincs, tehát értelemszerűen az akkumulátorok túl vannak méretezve de ha a kapacitása 50 százalékát tudja csak az akkumulátor, az már télen nem fog indulni.

Odafigyeléssel növelhető, szinten tartható az aksi élettartama-mondta Tarsoly Zsolt. Nagyon fontos, hogy picit hosszabb távokat menjünk az autóval ilyen hidegben és az is hogy időközönként tölteni kell az akkumulátort.

 

TARSOLY ZSOLT, tulajdonos, TS-INTEGÁL: Az a baj,hogy sok olyan autó van az országban illetve Cegléden amelyikkel nagyon kis távolságot tesznek meg,tehát magyarán mondva az indításkor kivett energiát nem tudja a generátor azalatt a távolság alatt,amilyen rövid távot megtesz. Tehát ezeknél az autóknál mindenképpen érdemes rásegíteni,rátölteni az akkumulátorra.

Érdemes beszerezni töltőt, és a tartósan fagyos időkben 2-3 htetente feltenni fél napra az akkumulátort. A szakember azt is elárulta: ha mégis venni kell új aksit, nem feltlétlenül a legdrágábbat kell választani. A márkánál sokkal fontosabb a gyártási idő, amit feltüntetnek az alkatrészen. Az akár több éve polcokon lévő akkumulátor élettartama, minősége jóval gyengébb,így sokkal hamarabb tönkremegy.