Keszthelyi Luca bronzérmes az ob-n

877

A hétvégén serdülő atlétikai ob-t rendeztek Miskolcon, ahol még az időjárás is kegyes volt az atlétákhoz, nem mosta el az eső a versenyt. A Ceglédi VSE atlétáit hárman képviselték, Keszthelyi Luca, Gál Fanni és Juhász Anna. Keszthelyi Luca magasugrásban, gerelyhajításban és 80 m-es gátfutásban indult a versenyen, Gál Fanni a 80 m-es gátfutásban és a 300 m-es síkfutásban, míg Juhász Anna a 80 m-es gátfutásban. Alapvető célkitűzés volt az egyéni csúcsok megjavítása és a minél jobb szereplés.
Keszthelyi Luca magasugrásban végig hibátlanul menetelt, sorra ugrotta át a magasságokat egészen 168 cm-ig, amit sajnos már nem tudott átugrani. Egy évvel idősebb vetélytársai az ugrások folyamán szinte minden magasságnál lécet vertek, de a végén azt mindig átugrották és ez sajnos így történt a 168 cm-nél is. Ezzel Lucának most csak a bronzérem jutott, ami azért egy ob-n így is szépen mutat. Luca második versenyszáma a gerelyhajítás volt, ahol nagyon szép, egyenletes dobásokkal, 35,85 m-rel – új egyéni csúcsot dobva – a 6. helyen végzett. A saját, 2004-es korosztályában a harmadik legjobb eredményt dobta. A harmadik versenyszáma a 80 m-es gátfutás volt, ahol „B” döntős lett nagyon szép futással. A „B” döntőben új egyéni csúcsot futott – 12,70 mp-et –, és ezzel összesítésben a 10. helyen végzett. A 2004-esek között a döntőbeli eredmények alapján Luca a második legjobb időt futotta.
Gál Fanni 300 m-es futásával megjavította saját egyéni csúcsát 47,42 mp-re és a több mint 60 induló közül a középmezőnyben végzett.
Juhász Anna a 80 m-es gátfutásban indult, ahol sajnos nem tudott egyéni csúcsot javítani, így a népes mezőny második felében végzett.