Kétgólos győzelem

638

A Siófok együttesét fogadta a CVSE a labdarúgó NB II hétközi, huszonhetedik fordulójában ideiglenes otthonában, Albertirsán. Az egyébként is mély talajnak végképp nem használt a reggeltől hol szakadó, hol szemerkélő eső, így a találkozón elsősorban a küzdelem dominált, melyben a kapuk csak ritkán forogtak veszélyben.
Persze, a mérkőzés forgatókönyvét alapvetően meghatározta a gyors gól, melyet a 2. percben a Vasutas szerzett. Ekkor Asztalos ugratta ki a védők közül jól kilépő Szilágyit, akit már a büntetőterületen belül Zoltán keresztnevű névrokona szabálytalanul állította meg. A védő sárgalapot, a CVSE 11-est kapott, amit Asztalos magabiztosan értékesített. 1-0.
Nem sokkal később, a 6. percben Asztalos a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd mielőtt lőhetett volna, a gyepre került. A lelátóról nem lehetett igazán megítélni, hogy Tajti kapus elhúzta-e a csatár lábát? A játékvezető nem látott okot a 11-es megítélésére. Sőt, szerinte Asztalos színészkedett, amiért felmutatta neki a sárga lapot. Talán a felvétel megmutatja, jól döntött-e a játékvezető, Takács János, akinek segítői Horváth Róbert és Szilágyi Norbert voltak. Az első játékrészben még egy említésre méltó esemény történt: a 44. percben Szilágyi jó átadását Hujber lőtte, kapu fölé.
A második félidő a Balaton-partiak mezőnyfölényét hozta, de támadásaikat lassan, rendkívül körülményesen építették fel, így a 90 perc alatt a hazaiak kapusának, Mursitsnak nem is kellett védenie. Egyszer kellett volna, az 54. percben, amikor Petneházi akrobatikus mozdulattal vette célba a kaput, amit viszont nem talált el. Támadgatott tehát a Siófok, míg a Cegléd gyors támadói révén veszélyes ellentámadásokat vezetett.
Nézzük is meg ezeket az eseteket:
63. perc: Hujber mintegy 20 méterről eresztett meg egy életerős lövést, de a labda mellé ment.
71. perc: A siófoki szélső, Nagy beadását Nánási mentette szögletre a berobbanó csatár elől.
74. perc: Mintaszerű akciót vezettek a hazaiak. A csereként beálló Wild indította Damásdit, akinek beadására Szilágyi érkezett. A támadást egy rosszra sikerült fejes zárta.
81. perc: Ismét a szélvészgyors Damásdi húzott el a baloldalon, már-már helyzetbe is hozta magát, amikor Szilágyi sárga lapot érően megállította. Mivel ez a védőnek már a 2. „lapos” figyelmeztetése volt, neki idő előtt véget ért a mérkőzés. De még ezután jött az igazi büntetés, hiszen Nyilas védőkről lepattanó szabadrúgása a sorfalban helyezkedő Damásdihoz került, akinek lapos lövése a hálóban landolt. 2-0 és ez lett a végeredmény. A Ceglédi VSE növelte tehát előnyét és bebiztosította megérdemelt győzelmét, ami még nagyobb különbségű is lehetette volna, de a 91. percben Tajti óriási bravúrra mentette Damásdi rövid sarok felé tartó labdáját.