Kézműves tábor a Kaszinóban

1038

A Művelődési Központ is számos táborba várja a vakáció idején a gyerekeket. Ezen a héten kézműves elfoglaltságot kínál az intézmény, a diákok nemezelhetnek, korongozhatnak, népi játékokat készíthetnek az egész hetes program része egy szentendrei kirándulás is. Az eddig megszokott táborok mellett két új elfoglaltságot is kínálnak a gyerekeknek, augusztusban képzőművészeti és bringa táborba várják a diákokat.

 Hangulatos környezetben, a Kaszinó udvarán rendezték be a szervezők azt a kis műhelyt, ahol az agyagozástól kezdve a hímzésen át a nemezelésig szinte minden kézműves elfoglaltságot kipróbálhatnak a gyerekek.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, igazgató, Kossuth Művelődési Központ: Egészen családias, itt zárt udvarban vannak, jönnek-mennek a gyerekek, mindenféle kézművességet kipróbálhatnak, tehát itt nyugodtan lehet most például szappanos vízzel nemezlabdát készíteni, vagy tegnap éppen agyagozni.

A Kossuth Művelődési Központ legrégibb tábora a kézműves, minden évben nagyon sok diák jelentkezik. Ottjártunkkor éppen nemeztechnikával készítettek táskát.

POKORNY ZALÁN: A nemezelés mellett mi az amit ebben a táborban még szerettek vagy szerettetek?-Játszani, meg csináltunk papírfonást, az nagyon jó volt. meg malmozni ugye.

GIBA ZSÓFIA: Lehetett még csinálni karkötőt, nyakláncot, van a táska meg a labda.

Az egész hetes kézműves táborba 30 gyerek jár, a műhelymunka mellett egész napos szentendrei kirándulásra is elmehettek a diákok. A Művelődési Központ a már megszokott táborok mellett augusztusban két új tábort is indít.

DÉTÁRI-LUKÁCS ÁGNES, igazgató, Kossuth Művelődési Központ: Az ecsetvonások, ami képzőművész tábor, mindenféle grafikát és festészetet lehet kipróbálni. Illetve a bringa tábor, ami párhuzamosan van, tehát augusztus 20-a után. Ez pedig az örökmozgó gyerekeknek való, biciklivel megyünk mindenhova és a városban látható dolgokat fogják megnézni.

A következő hetekben pedig fazekas és kézműves valamint néptánc táborban tölthetik a gyerekek a vakáció egy részét.