Ki lesz tűzoltó?

1367

Tűzoltókat toboroznak Pest megyében. Cegléden ma délelőtt várták a hivatás iránt elkötelezett fiatalokat. A jelentkezők között több olyan huszonéves is volt, akik korábban önkéntesként dolgoztak a tűzoltóságon vagy részt vettek a katasztrófavédelmi versenyeken.

Ma délelőtt várták a ceglédi tűzoltóságra azokat a fiatalokat, akik a lánglovagok nem könnyű, ám gyönyörű hivatását szeretnék választani. A 21 éves Monori Ferenc egyike a 17 jelentkezőnek.

MONORI FERENC: Gyerekkorom óta szeretnék tűzoltó lenni, de a hivatás iránt az érzés az elmúlt években erősödött meg. Ezenfelül a katasztrófavédelmi kirendeltségnél töltöttem a közösségi szolgálatomat is. Fontosnak tartom, hogy életeket mentsünk, és még arra is szeretnék kitérni, hogy fontos a katasztrófavédelem és a katasztrófának a megelőzése is.

És többször is részt vett a ceglédi tűzoltóságon tartott katasztrófavédelmi versenyeken szép sikerrel-tette hozzá Monori Ferenc. A katasztrófavédelem egész Pest megyében toboroz, a létszám utánpótlást szeretnék biztosítani. A jelentkezők zöme komolyan gondolja, hogy tűzoltó szeretne lenni-mondta a ceglédi parancsnok.

NAGY PÉTER, tü.alezredes, parancsnok, Ceglédi Tűzoltóság: Érdekes volt a toborzás során látni, hogy azokkal a fiatalokkal is találkoztunk újból, akik már járási mentőcsapatban is tevékenyen részt vesznek esetleg. Önkéntesként is megjelennek itt és közösségi szolgálatban is találkozunk velük vagy ifjúsági katasztrófavédelmi versenyen is, és nagyon jó látni ezeket a fiatalokat és szándékukat jelzik, hogy szeretnék ezt a kitűnő hivatást választani.

Aki megfelel a követelményeknek, moduláris képzésen vesz rétszt -tette hozzá a parancsnok.

NAGY PÉTER, tü.alezredes, parancsnok, Ceglédi Tűzoltóság: Nagyon szigorúak a felvételi követelmények, de itt elég sok tettrekész, életerős egészséges fiatallal tudtunk találkozni, és mindenféleképpen, aki idejön és a jelentkezését leadja, az mindenféleképpen a tűzoltósággal hosszú távra tervez.

A kormány rendvédelmi életpályamodellje több lépcsős. A tűzoltók bére 2015. július 1-jén harminc százalékkal emelkedett, ezt követően 2019. január 1-jéig minden év elején további öt százalékkal nő a fizetésük.