Kilenc helyszín a Múzeumok Éjszakáján

754

Zenés műsorokkal, gyerekprogramokkal, tárlatvezetésekkel készül Cegléd a Múzeumok Éjszakájára. Szombaton este hat órától kezdődnek a programok, kilenc helyszínen várják az érdeklődőket. A 100 éves Kossuth Múzeum éppúgy különleges színpadi produkciókkal is kedveskedik, mint az ugyancsak születésnapot ünnpeplő Dobmúzeum, amely idén 25 esztendős.

Izgalmas kikapcsolódást ígér az egész családnak az idei Múzeumok Éjszakája. A városban kilenc helyszínen várják különlegesebbnél különlegesebb programokkal az érdeklődőket. A Dobmúzeum, a Kályhamúzeum, a Sportmúzeum, a Rég Idők Tárháza, az Evangélikus Templom, a Könyvtár, a galéria, a Művelődési Központ és a Mozi is készül az eseményre. Az idén 25 éves Dobmúzeum természetesen zenés produkciókkal is készül. Este hat órától az Ordass közbe várják a vendégeket.

KÁRMÁN SÁNDOR: Ide építünk egy színpadot. És erre a színpadra két kiváló művészt hívtam. Horváth Kornél, ütőhangszerest és Borbély Mihály, fúvóshangszeres művészt. Nekik van egy nagyon kompakt produkciójuk, és ezalatt négy ceglédi borász kényezteti jobbnál jobb boraival a hallgatóságot.

A programok ezek után a Dobmúzeumban folytatódnak jubileumi postabélyegzéssel és tárlatevzetéssel. Különlegesnek ígérkezik a szombat este az ugyancsak 25 éves Sportmúzeum kiállítására látogatóknak is, az érdeklődődet este 8 órától várják. A könyvtárban gyermekkorunk játékait nézhetjük meg, a galériában pedig Csurgai Ferenc tart tárlatvezetést. A Kossuth Múzeum este hattól kézműves foglalkozással és táncházzal várja a családokat, a színpadi produkciók pedig este 8 órától kezdődnek Mandel Róbert a régi idők zenéjét bemutató műsorával.

REZNÁK ERZSÉBET: Ez most egészen rendkívüli lesz. Ahogyan utána olvastam ennek a történetnek, én is nagyon várom. Ugyanis egy szent Hildegárd nevű 900 éves apáca művét fogják majd előadni.

 Az este során lesz bábjáték és színpadra áll Banai Szilárd is a Fairy Garden koncertjén. A múzeumban régi kiállítások plakátjaiból nyílik tárlat,és megjelenik a múzeum jubileumi Hírmondója is az éjszaka folyamán. A Múzeumok éjszakájának valamennyi programja ingyenes.