Kocsériak adománya a ceglédi állatmenhely részére

578

Több mint ötszáz kilónyi kutyatápot gyűjtöttek össze a kocsériak, az adományt a hétvégén juttatták el a ceglédi állatmenhelyre. A község lakói ezzel is köszönetet szerettek volna mondani, amiért az állatmenhely segített egy hónappal ezelőtt, egy kocséri tanyán rossz körülmények között tartott négylábúak ügyében. A menhely öt kutyát mentett ki, akik azóta szerető gazdikhoz kerültek.

Csak egy kisteherautóban fért el az a nagy mennyiségű adomány, amely a hétvégén érkezett a ceglédi állatmenhelyre. A kocsériak gyűjtötték össze a több mint fél tonnányi tápot, konzervet, de hoztak szép számmal kutyaruhát és játékot is. A kocsériak ezzel is köszönetet szerettek volna mondani az állatmenhelynek, amiért egy hónappal ezelőtt segítettek egy, a településen lévő tanyáról kimenteni rossz körülmények között tartott kutyákat. A eset országos hírverést kapott, a helyieket is megdöbbentette, hogy környezetükben ilyen borzalmas módon éltek az állatok.

DÁVID KRISZTINA: Nagyon sokan nagyon mélyen megérintődtünk, mert azért mi eléggé állatbarát településnek gondoljuk magunkat, és nagyon rossz volt látni, hogy van közöttünk olyan, aki így gondoskodik róluk. Arra gondoltunk, hogy bár nem tudjuk ezt jóvá tenni, de egy picit szeretnénk valahogy a hálánkat kifejezni és meghirdettük ezt az adománygyűjtést három héttel ezelőtt.

Rengetegen a kezdményezés mellé álltak, több mint hatvan kocséri magánszemély és jónéhány szervezet is adakozott. Az állatmenhely vezetője meghatódottan vette át a több mint 500 kilónyi adományt.

SOLTÉSZ KATALIN, vezető, Állatmenhely Nyílt Alapítvány: Nekem a gesztus az, ami nagyon sokat jelent. Kevés embernek jut eszébe az hogy mint a kocséri embereknek, hogy ezeket a kutyákat megmentettük és nagyon gyorsan intézkedtünk, ezt köszöntjük a hatósági állatorvosnak és a rendőrségnek, hogy segítettek és gyorsan léptünk.

A kocséri tanyáról öt kutyát tudtak kimenteni, akik azóta már szerető gazdikhoz kerültek. A mostani adományból néhány napig tudják etetni a menhely 250 lakóját-tette hozzá Soltész Katalin. A kocséri adakozók nevében Dávid Krisztina elmondta: nem zárkóznak ezelől, hogy amiben csak tudnak továbbra is segítsenek a ceglédi állatmenhelynek, legyen az táp, vagy önkéntes munka.