Közösségi tér funkciót is kap

1067

Kulturált buszváró, fák, zöldfelület és biciklitárolók is lesznek a Posta előtti utcaszakaszon. A belváros egyik legforgalmasabb része a felújítás után közösségi tér funkciót is kap. A munkaterületet ma a polgármester, a körzet önkormányzat képviselője és a kivitelezésben résztvevő szakemberek közösen járták be. A tervek szerint a felújítással egy hónap múlva végeznek.

Javában dolgoznak a szakemberek a Posta előtt. A belváros egy újabb része újul meg az elkövetkező hetekben. A buszváró és a postahivatal miatt ez a Kossuth Ferenc utca egyik legforgalmasabb szakasza. Az eddigi kinézet a múlté. Szép, kulturált teret alakítanak ki-mondta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Szeretnénk bele minél több olyan elemet hozni, ami egy kicsit közösségi tér jellegű. Ami elsősorban fontos mindig, az a zöldnövényzet. Itt egy nagyon elhanyagolt volt, nem is lehet zöldterületnek nevezni. Ennek a felülete megnövekszik. Természetesen olyan fákat fogunk visszaültetni, amik egyensúlyban lesznek az épület homlokzatával.

Az új, kulturált buszváró mellett természetesen biciklitámaszokat is elhelyeznek és a tervek között szerepel, hogy később térplasztikával, kisebb szoborral is csinosítják majd ezt az utcaszakaszt-tette hozzá Takáts László. A polgármester, a körzet önkormányzati képviselője és a felújításban, kivitelezésében részt vevő szakemberek ma délelőtt bejárták a munkaterületet. Az egyeztetések során szóba kerültek a további felújítások. A tervek szerint a drogériák előtti utcarész is megszépül majd.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Mind a Kossuth Ferenc utca, mind a Kossuth tér, mind a Szabadság tér és a Rákóczi út és egyébként a bekötő utcák tekintetében is folyamatosan tervezünk és gondolkozunk. Csak a pénz szab határt, de reményeink szerint folytatódni fog a jövőben is ez a megújítás.

A Posta előtti szakasz felújításával előreláthatóan egy hónap múlva végeznek. A polgármester elmondta: a tervek szerint a posta épülete is megszépül majd, erről már egyeztettek a postahivatal vezetőjével.