Különdíjat kapott Cegléd

2113

Különdíjat kapott Cegléd a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen. Az elismerést a Szentháromság szobor körüli tér virágosításáért valamint a Fürdő melletti tópart rendezéséért ítélte oda a szervezőbizottság. A városvezetés arra törekszik, hogy minél több színes, virágos köztér legyen Cegléden. Legutóbb több mint ötezer árvácskát ültettek egyebek között a Jászberényi úti körforgalomhoz, a Béke térre és a rendőrség elé.

Cegléd 1994 óta részt vesz a Virágos Magyarország Mozgalomban. A környezetszépítési versenyen évről évre egyre szebb sikerekkel zár a város. Az idei megmérettetésről sem tértek haza üres kézzel-mondta a főkertész.

HERVAI GERGŐ, főkertész, Várvag Kft.: A szervezőbizottság elnökének különdíját vehettük át, egy emlékplakett formájában és egy oklevelet, amelyben részletezik azt, hogy miért is kaptuk ezt a különdíjat. Nem másért, mint a tavasszal végzett kiültetésekért, amit a főtéren, tehát a Szentháromság szobor körül a Kossuth téren végeztünk és a fürdő körüli tópart rendezéséért.

 A versenyen 312 település közül 108-at díjaztak. A városvezetés célja, hogy minél több színes, virágos, rendezett köztér legyen Cegléden. A mostani különdíj újabb motivációt adott a törekvéshez-mondta Hervai Gergő.

HERVAI GERGŐ, főkertész, Várvag Kft.: Folytatjuk. Szeretnénk, ha minél több kiültetés lenne, minél több színfolt lenne a közterületeken. Meg nyílván van még munka a fürdőnél is, tehát a Fürdő úton, a Budai úton, ahol a laskafesztivál is zajlik.

 A közelmúltban újabb területeket virágosított a város. Cegléd a közmunkaprogram keretében fóliasátrat épített, ahol egynyári virágokat és árvácskákat neveltek.

HERVAI GERGŐ, főkertész, Várvag Kft.: A közfoglalkoztatottak egy csoportja palántákat poharazott, nevelt öntözött 4-5 héten keresztül, mire elértük, hogy ki lehet ültetni.

5280 árvácskát ültettek ki több közterületre: a Béke téri rendezvényház elé, a Törteli út sarkán, a Keresztnél, a rendőrség elé, a Selyem utca sarkán és a Jászberényi úti körforgalomnál. A Várvag Kft. szívesen veszi a lakosság javaslatait, hova kerüljenek újabb virágágyások Cegléden-tette hozzá Hervai Gergő.