Kulturális bemutató

766

Ismét megmutathatták tehetségüket szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak a gimnázium tanulói. A tavalyi év utolsó tanítási napján kulturális bemutatóval kedveskedetek a diákok a közönségnek. Voltak, akik táncos-énekes, míg mások prózai műsorszámmal léptek színpadra.

Régi hagyomány a Kossuth Lajos Gimnáziumban, hogy az adott év utolsó tanításai napján diáknapot tartanak. A program időzítése nem véletlen. Mindig a legszebb, legmeghittebb ünnep, karácsony előtt várják a kulturális bemutatóra a közönséget.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: Azt gondoljuk, hogy lélekben is egy kicsit változnunk kell. Erre nagyon jó alkalom a mai este. Hagyományosan erre az időszakra időzítjük a hangversenyünket, bemutatónkat, gálánkat, mindegy, hogy hogyan nevezzük. Országos diáknapoknak ismeri majdnem mindenki. Köszönöm a ceglédi tankerületnek is, hogy támogatta a rendezvényt. Így fordulhatott elő, hogy nem kellett belépőjegyet szednünk és a szülők, nagyszülők is nagyon nagy számban eljöttek, köszönöm.

Most is széles palettán mozogtak a produkciók. A kisgimisek éppúgy színpadra álltak, mint a végzősök. Énekes-táncos műsorszámokkal, vicces jelenekkel és prózai előadással is készültek a diákok.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: A gyerekek nagyon nagy izgalommal készültek a produkciókra, számos próbán vannak túl, nagyon szép műsorokat fognak majd látni, külön köszönöm a felkészítő tanáraiknak, hogy türelemmel, odaadással segítették a mai este sikerét.

Az igazgató köszönetet mondott Oldal Éva, Albert Ágnes, G. Bíró Lilla és Vágó Sándor pedagógusoknak a felkészítésben és az est lebonyolításában nyújtott segítségükért. Gulyás Zoltán örömmel számolt be róla, hogy a gimnázium tanulói több országos tanulmányi-és sportversenyről is szép helyezéssel tértek haza az elmúlt időszakban. Az igazgató további sok sikert és szorgalmas hónapokat kívánt a diákoknak.