Lány foci Dánszentmiklóson

1598

Lány labdarúgó mérkőzést tartottak Dánszentmiklóson. Két ceglédberceli és két dánosi csapat küzdött a kupáért. Mindkét településen tavaly nyáron alakult focicsapat a sportágat szerető lányokból. Az eredmények, a fejlődés pedig jól látható, a hétvégi mérkőzés végén a legjobb játékos, gólkirály és legjobb kapus is kapott kupát.

A focitorna természetesen bemelegítéssel kezdődött. Manapság már egyre megszokottabb látvány, hogy lányok rúgják a bőrt, az országban sok helyen alakul lány focicsapat. Dánszentmiklóson tavaly nyár óta működik.

MÉZI BARBARA: Én öt éves voltam, amikor kezdtem, a bátyám mutatta meg, hogyan is kell focizni. Elmentem a helyi focicsapathoz, akkor még nem volt lánycsapat, fiúknál kezdtem.

 Nem csak Dánoson, Ceglédbercelen is tavaly nyáron alakult focicsapat lányokból. A heti két edzést, a meccseket, az együtt töltött időt ott is nagyon élvezik a fiatalok.

GALAMBOS EMESE: Én nagyon örültem, amikor megtaláltam a focit, mert nagyon sokan sokáig keresik, hogy miben jók, vagy hogy mit szeretnek, én egyből megszerettem és egyszerűen az egész, a csapat, a csapatszellem, meg nagyon szeretek csapatban játszani.

A dánosi és berceli csapat már többször játszott egymással. Az április elsejei focitornát pedig viccesen a focibolondok napjának nevezték el. Dánszentmiklós polgármesterének szívügye, hogy a fiatalok szeressenek sportolni.

SIPEKI ZSOLT, polgármester, Dánszentmiklós: Mindent megpróbálunk a sportszerűség jegyében és azért csináljuk ezt, hogy a lányoknak is legyen olyan erős közösségi élményük, amit kevés sport tud nyújtani. Ilyen a labdarúgás. Vannak olyan lányok, akik ha összehasonlítjuk a korosztályos fiúkkal, lehet hogy még ígéretesebb tehetségek, úgyhogy kíváncsian várjuk mi lesz ezekből a lányokból 5-10 év múlva.

A ceglédberceliek edzője azt mondja: nagyon jó a lányokkal edzeni, érzékenyebbek ugyan mint a fiúk, de kitartóak és szorgalmasak.

HÖRÖMPŐ ZOLTÁN, edző, Ceglédberceli Községi Sportegyesülete: Előtte ifi csapatot edzettem. Kicsit más az edzés is, máshogy kell hozzájuk állni de nagyon szeretik a focit és ez a lényeg, szerintem. Meg hogy imádnak mozogni.

Bercelen és Dánoson is egyre több szurkolójuk van a lány focistáknak. A hétvégi meccs végén minden a csapatok kupát kaptak és jutalmazták a legjobb játékost, a legjobb kapust és a gólkirályt.