Lecserélték a régit

610

Új mentőautót kapott az egyik régi gépjárműve helyett a ceglédi mentőállomás. Több fény és korszerűbb hangjelzés van az új járművön és a belső felszereltsége is előnyére változott: könnyebbé, biztonságosabbá vált a mentők munkája. A szolgálat régi, sokat futott gépparkját egyébként folyamatosan cserélik le az egész országban.

Légkürt helyett elektromos kürt adja a figyelmeztető hangot a ceglédi mentőállomás új autóján. Így még jobban fel tudják hívni magukra az autósok figyelmét egy-egy riasztáskor. De nem csak hangosabb, jobban is látható az új esetkocsi, a korábbi járművekhez képest több lámpát szereltek bele. Az új mentőautó eddig jól vizsgázott-mondta a mentőállomás vezetője.

LOVAS OTTÓ, mentőállomás vezető: Ez nálunk futott 750 kilométert eddig. A tapasztalatok nagyon jók. Automata váltós. Nagyjából ugyanazt a lóerőszámot tudja, mint az elődje volt, a manuális váltó, tehát ez 165 lóerős gépkocsi. Ami változott, hogy a láthatóságot kicsi fokoztuk, tehát több helyen és erősebb fénnyel villogunk

A belső felszereltség is változott-folytatta az új autó előnyeit sorolva Lovas Ottó. Könnyebb és biztonságosabb lett a mentők munkája.

LOVAS OTTÓ, mentőállomás vezető: A hordágyunk lett egy kicsit másabb, amely alkalmas arra hogy mindenféle testhelyzetet létrehozzunk, tehát sokkal könnyebb mozgatni, könnyebb különböző szintekre beállítani ami a betegátemeléskor nagyon fontos számunkra, hogy ne kelljen túl magasra emelni.

Könnyítés és komfortosabbá is vált a belső tér azáltal, hogy a hordágyra eszköztartó tálca került. A ceglédi mentőállomás hét esetkocsival rendelkezik, a régi, sokat futott járműveket folyamatosan lecserélik, nem csak Cegléden, az egész országban. A mentőautók átalakítását végző cég az állomások visszajelzéseit figyelembe veszik és az igényeknek megfelelően építik át az új járműveket.