Lélekemelő U20-as kosárlabda győzelem

353

Elmaradt mérkőzést pótoltak a CKE fiataljai pénteken Sopronban, meglehetősen foghíjas kerettel, mindössze 8 játékossal. A meccs elején ugyan állva hagyta vendéglátó Sopron a ceglédi csapatot, de sikeresen védekezést váltottak. Várbíró Gergő elkapta a ritmust, és egyéni megoldásokkal, illetve remek passzokkal hozta vissza a Cegléd reményeit. Varga Péterre sem volt ellenszere a hazaiaknak, korlátlan úr volt a palánkok alatt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem sikerült elhúznia egyik együttesnek sem. A félidőben 4 pontos ceglédi vezetést mutatott a tábla. A játék képe a későbbiekben sem változott, Várbíró, Czigelmajer és Varga vezetésével menekültek előre. Kiemelkedően játszott Visinka Dominik és Ecsegi Péter, akik tőlük szokatlan módon leginkább védekezésben kaptak nagyobb szerepet, és mindketten tökéletesen oldották meg a helyzetet. Dominik támadásban mind a négy mezőnykísérletét kosárra tudta váltani. A csapatkapitány Szűcs Tamás kőkeményen védekezett, emellett pedig a támadásban is remekül kihasználta a lehetőségeket.
Az utolsó percre 4 pontos előnye volt a Ceglédnek, de egy apró figyelmetlenség miatt, nagyon hamar 1 pontra csökkentette a különbséget a SMAFC. Időkérés után az addig extrán játszó, és szezonbeli leghasznosabb teljesítményét összehozó Szebeni Dávid helyett a magabiztos büntetőző Albert Gergely került pályára, aki magabiztosan dobta be mindkét dobását a vonalról, majd a hazaiak kimaradó egyenlítőnek szánt dobását is ellentmondást nem tűrően szedte le a nála két fejjel magasabb soproni centerek mellett.
A lefújás pillanatában egy emberként ugrott talpra cserejátékos, edző és még a sofőr is, mert a bajnokság eddigi legjobb meccsén hatalmas bravúrt jelentő győzelmet aratott a CKE!

SMAFC -CKE 62:65

CKE: Cziegelmajer Balázs 14, Várbíró Gergő 19, Varga Péter 15, Szebeni Dávid 4, Visinka Dominik János 9, Albert Gergely 4