„Like” a beteg gyerekekért

1062

Pirosba öltöztek a diákok és a pedagógusok a Kossuth Gimnáziumban. Tették mindezt azért, hogy íly módon is kifejezzék támogatásukat a gyermekhospice iránt. A daganatos, gyógyíthatatlan beteg gyerekeken évek óta segít az intézmény. Az „Öltözz pirosba” elnevezésű kampány lényege, hogy pénzt gyűjtsenek és hogy felhívják az emberek figyelmét az adakozásra.

 

A nagyszünetben sorra érkeztek a pirosba öltözött diákok és pedagógusok a Gimnázium tornatermébe. Ötödik éve, hogy a rákos beteg gyerekeket támogató akcióhoz a ceglédi intézmény is csatlakozik.

 

PAPATERPOU EVDOKIA: Nagyon fontos, hogy mindannyiunknak kifejlődjön egyfajta empátiája a többi gyerek felé, akinek esetleg nem olyan jó a sorsa, mint nekünk itt a Gimnáziumban. Ezért próbáljuk minden évben propagálni ezt a mozgalmat, hogy kicsit mindenki gondolkozzon el hogy mi az amivel tudna segíteni másokon.

A két hospice házat működtető Szemem Fénye Alapítványnak minden forint hatalmas segítség. Az országos gyűjtőakció egyik része, hogy az adott intézmény diáksága és tanárai fotót készítsenek a pirosba öltözött tömegről. A ceglédi gimnázium minden évben valamilyen alakzatot formál meg. Volt már hogy szívet, vagy csigát, ma délelőtt pedig a facebook-on előszeretettel használt like jelet. A karitatív kezdeményezéshez szívesen csatlakoztak a gyerekek, és ki mennyivel tudott, pénzzel is adakozott. A Gimnázium életében egyébként is nagyon fontos a segítségnyújtás.

 

TÁBORI LÁSZLÓ, pedagógus: Pár hete mikor voltak a nagyon hideg idők, gyűjtöttünk a hajléktalan szállónak meleg ruhákat, tartós élelmiszert. Tavaly volt szintén ennek az alapítványnak egy úgynevezett „Köszi kávé” nap, ahol a gyerekek hoztak süteményeket, üdítőket, ennek a bevételét is az alapítvány kapta meg.

A ceglédi Gimnázium az elmúlt három évben az ország legaktívabb segítői között volt. A diákok azonban nem csak az Öltözz pirosba nevű akcióban vesznek részt, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogyan tudnak segíteni, legtöbbször beteg gyerekeken.