Ma minden a szerelemről szól

1361

Van aki egy szál virággal, míg más plüss macival, megint mások ékszerrel vagy egy romantikus vacsorával ajándékozzák meg szerelmüket Valentin napon. Szinte nincs olyan üzlet, amely ne kínálna valamilyen meglepetést február 14-re. Sokan vannak akik nem tartják ünnepnek Valentin napot, de azoknak a tábora is nagy, akik azt vallják: igenis fontos, hogy megajándékozzuk szerelmünket. Az sem baj, ha giccses az ajándék.

Annamária kameránk előtt kapta meg szerelmétől a Valentin napi ajándékát. Kedvese színházjeggyel lepte meg.

BALOGH ANNAMÁRIA. Nagyon örültem az ajándéknak, mert szeretem a színházakat.

A gimnazista párnak ez az első Valentin napja együtt, így most különösen várták február 14-ét.

NÉMETH MIHÁLY: Nekem ez a szerelem napját jelenti és nekem is nagyon sokat jelent, így hogy ez az első.

Magyarországon több mint tíz éve ünneplik Valentin napját. Illetve vannak,akik nem ünneplik, nekik nem különlegesebb ez a nap mint a többi.

JANCSÓ BÁLINT. Igazából annyira nem ünnepeljük a Valentin napot hogy ilyenkor minden romantikus, hanem az év minden napján meglepjük egymást de nem különösképpen.

Hogy meghonosodott-e igazán Magyarországon Valentin nap vagy sem,arról tehát megoszlanak  vélemények,de az biztos, hogy február 14-én szinte mindenhol szinte minden a szerelemről szól.

JANCSÓ BÁLINT: Jönnek ilyenkor a filmek, ilyenkor mindenhonnan ez jön, hogy Valentin nap, én személy szerint nem vagyok ilyen.

Valentin napon a sláger a vörös rózsa, a szerelem szimbóluma. Mindenhol ebből fogyott ma a legtöbb. Szinte nincs olyan üzlet, amely ne akart volna öbbletbevételhez jutni a szerelmesek ünnepén. A kereskedők tapasztalatai szerint érdemes a szívet és a pirosat a kirakatba tenni, ez a szín és forma vonzza leginkább a vásárlókat. A virág mellett sokan ajándékoznak plüssállatot, de kedves ajándék lehet egy szív alakú sütemény vagy torta is. A ceglédi mozi aulája is ünnepi díszbe öltözött, sokan a közös mozizást választják, jónéhány szerelmespár előre lefoglalta a jegyet a Sötét ötven árnyalata című filmre. Valentin napjához egyébként sok hiedelem, történet kötődik. Az egyik ezek közül, hogy Valentin atya, e jeles ünnep névadója állítólag római pap volt, Claudius császár idejében élt és miután többször tiltakozott a kegyetlen császár bánásmódja miatt, tömlöcbe vetették. A legenda szerint a börtönőr lányának visszaadta a látását és mielőtt kivégezték, 270. február 14-én, levelet küldött a lánynak azzal az aláírással:”a Te Valentinod”