Meg van az első győzelem a felnőtt bajnokságban

402

A hétvégi vízilabda bajnokságokon a felnőtt csapatunk hazai környezetben, utánpótlás csapataink pedig idegenben szerepeltek. Szombaton a férfi OB1/b csapatunk hazai környezetben fogadta a budapesti Oázis SC együttesét, ahol megszületett az első győzelem. Jól kezdtek a hazaiak a találkozón. Később egy időre kapkodóvá vált a játék, ami azonban nem befolyásolta a végeredményt.

Ceglédi VSE – Oázis SC 13:11
Gólszerzők: Simon Gábor 8, Bognár Bence, Gyémánt Zsombor, Tószegi Zoltán,
Pataki Gergely, Simon Balázs

Szombaton a 2008-as gyermek csapat Budapesten, az UVSE vendégeként ugrott vízbe. A mérkőzés ugyan nagy reményekkel indult, de az első negyedben kiderült, hogy az ellenfélnél játékosai megközelítőleg egy átlagos felnőtt férfi méreteivel rendelkeznek. A ceglédieknek tizenháromszor sikerült támadásaikat gólra váltani.

UVSE Hunguest Hotels – Ceglédi VSE 19:13
Gólszerzők: Harczi Zsombor 5, Rétyi Roland 4, Vincze Zalán 4

A hétvégét országos fiú utánpótlás csapatok zárták Vácott. Az első mérkőzést a ceglédiek gyermek csapata játszotta, ahol a kiegyensúlyozott meccs döntetlennel zárulté A szabályzat azonban előírja, hogy utánpótlás találkozón nem születhet döntetlen eredmény. A büntetőpárbajt Cegléd hibátlanul vette, és a mérkőzést megnyerte. A találkozón kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egész csapat, különösen a korosztályhoz képest két évvel fiatalabb Bori Noel, aki a meccsen kétszer is visszahozta a csapatot a mérkőzésbe, és a büntető párbaj során is magabiztosan talált a kapuba.

Váci VSE – Ceglédi VSE 17:19
Gólszerzők: Kakuk Ákos 6, Gujka Dominik 4, Bori Noel 3, Sáfár Milán 2, Borsos Blanka 2, Banai Máté, Szikszay Milán

A második mérkőzést a serdülő csapat játszotta. A ceglédiek játékot mutatva magabiztosan nyertek idegenben. Szabó Róbert, Kiss Máté, Soós Titusz játéka kiemelkedő volt.

Váci VSE – Ceglédi VSE 8:11
Gólszerzők: Kiss Máté 6, Baranyi Gergely 2, Soós Titusz 2, Szabó Róbert

Végül a serdülő játékosokból álló ifjúsági csapat ugrott a medencébe. Ez a korosztály mindig két mérkőzést játszik minimális szünettel. Ez alkalommal sokat úszva, jó védekezéssel és főleg okosan játszva, a második félidőre felőrölték a váciakat, és biztosan nyerték a mérkőzést.

Váci VSE – Ceglédi VSE 9:17
Gólszerzők: Szabó Róbert 4, Tarbály Zoltán 3, Kiss Máté 3, Keresztes Gábor 2,
Patonai Péter 2, Hajdú Kornél 2, Borsos Botond