Megalakult az IKSZ ceglédi szervezete

1128

Megalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség ceglédi szervezete. Az egyelőre húsz tagból álló társaság elnöke Szendrei László lett. A fiatalok szeretnék segíteni a város fejlődését, színesíteni a közösségi életet és jótékony célok mellé állni. A tervek szerint évente több rendezvényt is szerveznek, elsőként egy családi napot.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetségnek megyénként minimum két településen van helyi szervezete. A ceglédi néhány napja alakult meg. Az első ülésen az IKSZ országos alelnöke is részt vett.

VÁRALJAI ZOLTÁN, alelnök, IKSZ: Nagyon nagy dolog az, hogy ilyen sok fiatal tenni akar a városáért fiatalos lendülettel és mindezt keresztény értékek mentén.

 Az IKSZ ceglédi szervezete húsz fővel alakult meg. Megválasztották a tisztségviselőket is. Az elnök Szendrei László lett  A fiatal vezető beszélt a céljaikról, terveikről is.

SZENDREI LÁSZLÓ, elnök, IKSZ Ceglédi szervezete: Szeretnénk a fiatalokkal részt venni a közéletben, segíteni, a kampányban részt venni, a helyi dolgokban.

Az ifjú kereszténydemokratáknak három fő alaptevékenységük van az ország minden területén.

VÁRALJAI ZOLTÁN, alelnök, IKSZ: Az egyik a politikai, másik a társadalmi, harmadik a karitatív. A karitatív tevékenységet keresztény kötelességünknek valljuk, ezért is tevékenykedünk ilyen jelleggel is.

A ceglédi ifjú kereszténydemokraták is szeretnének jótékony célok mellé állni, és kiemelkedően fontos a közösségépítés-fogalmazott a ceglédi szervezet frissen megválasztott elnöke.

SZENDREI LÁSZLÓ, elnök, IKSZ Ceglédi szervezete. Közösségformálónak egy családi napot szeretnénk majd szervezni és oda fiatalokat, kisgyereket szeretettel várunk, aki el szeretne jönni, részt szeretne venni rajta.

Évente több rendezvényt is tartanak majd az ifjú kereszténydemokraták és az IKSZ országos programjain is részt vesznek.