Megnyílt a foltvarró kör kiállítása

799

Minden eddiginél színesebb, sokrétűbb kiállítással készült a Honvéd Nyugdíjas Egyesület foltvarró köre. A művészeti közösség tagjai most már hímzett, horgolt dísztárgyakat is készítenek. A szebbnél szebb alkotásokat a nyugdíjas klub Köztársaság utcai épületében lehet megnézni.

Szebbnél szebb párnák, takarók, apró díszek-szemet gyönyörködtető látvány fogadja azokat, akik ellátogatnak a Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Klub épületébe. A 2010-ben alakult foltvarró kör kiállításán most először nem csak patchwork technikával készült alkotásokat láthat a közönség.

MATETITS LAJOSNÉ, vezető, Foltvarró kör: Nem csak foltvarró kör vagyunk, hanem úgy határoztunk, hogy mindenfajta kézműves technikát használni fogunk meg kipróbálunk, amire otthon is szükség van. Úgyhogy itt most van hímzésektől kezdve keresztszemes, goblein, kalocsai hímzéstől kezdve horgolásig minden, kötés is. Ezenkívül a rengetet foltvarró munka.

A foltvarró körnek egyre több tagja van, jelenleg 21-en gyűlnek össze hetente egyszer, hogy közösen alkossanak. Matetisné Gizike szívvel-lélekkel fogja össze a csapatot, amelyért a Nyugdíjas Klub elnöke is köszönetet mondott.

LUKÁCS ISTVÁN, nyá.ezredes, elnök, Dózsa György Honvéd Nyugdíjas Egyesület: Elmondhatom, hogy az ő munkái a szárnyaló szellemi szabadság művészeti szintű és kézzel fogható alkotások.

A kiállítás megnyitóján az alpolgármester, Hegedűs Ágota az elismerés hangján beszélt a foltvarró kör munkáiról.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Minden évben egyre gazdagabb és azt látom, hogy soha nincs két ugyanolyan alkotás. Nem veszik elő a 2010-est hogy kiállítsák, itt minden évben újak születnek.

Az alpolgármester a honvéd nyugdíjas egyesület közösségét is példaértékűnek nevezte.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: Nekem ez az egyesület olyan fantasztikus erőt ad. Amikor ide jövök mindig azt látom, hogy vidám,mosolygós, derűs emberek vannak itt hála Istennek. Pedig biztos mindenkinek van baja, de a közösség segít túllendülni.

A kiállítás egy-egy alkotásai, például a hatalmas takarók több hónapon át készültek. A tárlat május 15-ig látogatható.