Megszépül az Evangélikus Bazársor is

1075

Holnap kezdődik az Evangélikus bazársor előtti terület felújítása. Elsőként az Ordass köz és a Könyvtár között végzi a kivitelező a munkákat. Új burkolatot kap a bazársor ezen része, új kerékpártámaszokat és szemétgyűjtőket helyeznek ki, fákat ültetnek és megváltozik a parkolási rend. A városi beruházásról ma sajtótájékoztatót tartottak.

A belváros megújításának egy újabb szakaszához ért a város. Az Evangélikus bazársor előtti terület kap szebb arculatot. A felújítást három szakaszban végzik. Elsőként a Könyvtár és az Ordass köz közötti részre vonulnak fel a szakemberek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: A tervek szerint mind a térburkolat, mind az útburkolat mind a világítás, díszvilágítás teljesen új lesz. Mondhatjuk azt, hogy ez lesz tulajdonképpen a tényleges térmegújítás első üteme és a következő időszakban a város költségvetésének teherbírásához igazítottan lépésről-lépésre szeretnénk a Városháza oldalig eljutni.

Az Ordass köz és a Könyvtár közötti szakasz felújítása holnap kezdődik. Néhány hét múlva teljesen más képet mutat majd ez a terület. Akadálymentessé teszik, a  széttöredezett burkolat helyére új kerül, fákat ültetnek a parkolóknál, új kerékpártárolókat, padokat és szemétgyűjtőket helyeztek ki- tájékoztatta a média munkatársait a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. Szebeni Dávid továbbá elmondta: merőleges parkolás lesz a bazársor előtt, ezzel egyidejűleg a párhuzamos parkolás megszűnik. A sajtótájékoztatón a körzet önkormányzati képviselője, Hegedűs Ágota örömét fejezte ki, amiért elkezdődik a város főterének megújítása. Mint fogalmazott: nagyon sokan kérdezték tőle az elmúlt hónapokban, mikor kezdődik a beruházás.

HEGEDŰS ÁGOTA, önkormányzati képviselő: Ez a főterünk, ide jövünk ünnepelni március 15-én, ide jövünk ünnepelni a Kossuth napok alkalmával, valamint az a célunk, hogy olyan közösségi tér legyen, hogy vasárnap a családok örömmel jöjjenek be.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az Evangélikus templomnál lesz egy vegyesforgalmi szakasz, amelyen gyalogos és autósforgalom egyaránt mehet. A kivitelezők figyelnek arra is, hogy hogy a területen lévő nagy platánfa megmaradhasson, így módosul a sétány útvonala egy rövid szakaszon. A bazársor előtti terület néhány hét alatt megújul, a tervek szerint decemberben már használható lesz, legalábbis egyes szakaszai-mondta Szebeni Dávid. A munkák alatt a kivitelező a bazársoron található üzletek valamint a templom megközelíthetőségét biztosítja.