Megszépült a Posta előtti utcaszakasz

1139

Néhány nap múlva teljesen elkészülnek a Posta előtti terület felújításával. Az önkormányzat a Katolikus Bazársor után ezzel a szakasszal folytatta a belváros szépítését. A Posta előtti burkolat megújult, fákat, tujákat és díszcserjéket ültettek. Új kerékpártámaszokat, kukákat és padokat helyeztek ki. A buszváró is teljesen megújul, az is napokon belül elkészül.

Ilyen volt a Posta előtti terület néhány hete, amikor kezdték a felújítást. A szakemberek gőzerővel dolgoztak, hogy minél előbb megszépüljön a belváros egy újabb szakasza. Ma már rá sem lehet ismerni a régi, töredezett aszfaltú, rendezetlen területre.

NAGY LAJOS, aljegyző: Megújult a zöldfelület. Sokkal nagyobb zöldfelület lett, mint annak előtte. A négy darab japánakác helyett négy darab gömbkőris került elültetésre, öt tuja és számos cserje. A gömbkőriseket sajnos nem sikerült 40 éves állapotukban elültetni. Nyilván idő kell, amíg ezek árnyékot fognak adni.

A felújítás összköltsége 9 és fél millió forint. A gömbkőrisek és tuják mellett 125 virágzó díszcserjével, 48 örökzöld díszcserjével és 52 évelő növénnyel gazdagodott a terület. Jövő héten a szegény mentén sárga nárciszt és piros tulipánt is ültetnek. A szakasz közösségi tér funkciót kapott, két lócát és hét kerékpártámaszt, valamint új szemétgyűjtőket helyeztek ki. A munkákkal néhány nap múlva végeznek, a terület a hétvégére szinte száz százalékosan elkészül. Kivéve egy kis részt.

NAGY LAJOS, aljegyző: Itt tőlem balra a kapubejáró az, ami még nem került befejezésre. Figyelemmel arra, hogy a Katolikus iskola felújítása még tart az ősz folyamán illetve a télen is. Majd csak decemberben kerül rá 85 négyzetméternyi térkő felület, hogy addig se rongálják az itt járó tehergépjárművek.

A Posta előtti szakaszon természetesen a buszváró is megújul. Azzal is napokon belül végeznek a szakemberek. Az utcaszakasz felújítása során szem előtt tartották, hogy szép, harmonikus képet mutasson a belváros.

NAGY LAJOS, aljegyző: Igyekszünk egységesen folytatni ezt majd a továbbiakban is, a Postát követő szakaszokon illetve a város más területein. Ez harmonizál és egységes például a Katolikus Bazársoron történt építkezéssel illetve járdamegújítással.

A felújítás során a Posta előtti járdaszakaszt akadálymentesítették is. A Posta bejáratát akadálymentesíteni viszont nem az önkormányzat feladata, de a hivatal megkereste a Postát, hogy próbálják megoldani.