Megújult a parkoló és facsemetéket is ültettek

1167

Megújult a parkoló, egy kis részen a járda is és szalétli alatt pihenhetnek meg a lakók a Szolnoki úti lakótelepen. Facsemetéket is ültettek az egyik ház mellé, hogy az ott élőknek néhány év múlva árnyékot adjanak. De sok terv van még és elsősorban arra koncentrálnak, amiket a lakók kérnek, hiszen ők élnek ott, ők tudják, mit kell még megoldani – fogalmazta meg a településrész önkormányzati képviselője.

Nem csak a város belterülete szépül, több olyan pályázat vagy éppen terv is folyamatban van, ami nem belvárosi területeket érint. Ilyen a Jászberényi úti felüljáróhoz kapcsolódó, vagy éppen a volt Huszárlaktanya területén a történelmi emlékhely kialakítása. De ezeken túl a legfontosabb, amit maguk a városlakók szeretnének – hangsúlyozta Hörömpő Annamária. A képviselő elmondta: igyekszik személyesen megkeresni a körzetében élőket, hogy feltérképezze, mire van leginkább szükség. Így újult meg az egyik parkoló is.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA önkormányzati képviselő: „A parkolás eléggé megoldatlan volt, ami 7 tágabb értelemben minimum 10 lépcsőháznak a lakóit érinti. Sárban szálltak ki-be az autóból, megfelelő lejtetést adtunk a parkoló területnek. Alakítottunk ki új csatornalefolyót is, utána murvával szórták le a parkolórészt. Remélhetőleg fél év, vagy háromnegyed év és ledöngölődik úgy a murva, hogy kissé szilárdabb  felületet ad a parkolásnak. Volt kisebb járdaszakasz, amit kiegyengettünk, ami a játszótérre vezetett.”

De a korábban elkészített kondipark mellé egy szalétlit is kihelyeztek, ezzel is erősítve a tér közösségformáló szerepét. Lakossági kérésre facsemetéket is ültettek, hisz az egyik ház lakásaiba gyakorlatilag reggeltől estig tűz a nap. Ezek a csemeték – amelyeket egyébként maguk a lakosok is lelkesen ápolgatnak és locsolnak – néhány év múlva a remények szerint már árnyékot adnak. De a Dohány utcában is van tennivaló.

HÖRÖMPŐ ANNAMÁRIA önkormányzati képviselő: „Folyamatosan keresnek meg, 17 megsüllyedés van. Nagy teherautó forgalom megy kifelé,  a kisebb Ipari Parkba, a Dohány utcában emiatt is nagy a kamionforgalom. Nagyon bízom benne, hogy ott is és a garázsok környékén is tudunk egy kis rendet rakni és bízom benne, hogy legközelebb talán ott találkozunk és az ottani házról házra járásom és a lakosok megkeresése alapján ott is tudunk egy-két dolgot felmutatni és ez így megy majd tovább folyamatában.”

A Szolnoki úti lakótelep pedig szeretnének néhány fekvőrendőrt kihelyezni, hiszen sajnos gyakoriak a koccanások. És a képviselő abban is nagyon bízik, hogy a leendő emlékhely és a lakótelep közötti terület új tulajdonoshoz kerülésével markánsan és előnyére megváltozik majd az egész terület képe. De már maga az emlékhely is óriási változást hozhat a városrész életébe – mondta a képviselő.