Mennyibe kerül az iskolakezdés?

1136

Idén is az utolsó napokban indul a nagy roham a tanszerekért. Egy hét múlva kezdődik az iskola, a tapasztalat szerint a szülők most is néhány nappal a tanévnyitó előtt szerzik be a táskát, füzeteket és mindent, ami kellhet a gyerekeknek. Több tíz ezer forintba is kerülhet a vásárlás. Az árak és a minőség között is nagy különbségek lehetnek. Egy kiselsős tanszereit meg lehet úszni 10-15 ezer forintból, de akár a többszörösét is el lehet költeni.

Óriási a választék füzetből, ceruzából, ecsetekből, és mindenféle tanszerből ebben a belvárosi papírboltban. Rengeteg színű, mintájú és kialakítású táska is van a polcokon.

PÁKOZDI VIKTÓRIA, tulajdonos, Gyermekvilág: Ez egy minőségi táskát tükröz divatos mintával és színvilággal. Olyan a kiképzése, hogy kényelmes legyen a gyerekeknek. A gyártók figyelnek rá, hogy ezek a táskák könnyűek legyenek.

A tapasztalat szerint a szülőknek fontos, hogy merev falú, gerincet kímélő legyen a táska és az sem árt, ha kulacs és esernyőtartóval valamint prizmával is ellátott. A jó minőségnek természetesen az ára is magasabb. Ez a táska 20 ezer forint fölött van, de lehet kapni 10-15 ezerét is-mondta Pákozdi Viktória. Ugyanúgy ahogyan táskából, úgy füzetből, ecsetekből és minden tanszerből lehet olcsóbbat és drágábbat venni. Az első osztályosok szüleinek van a legnehezebb dolguk, hiszen nekik mindent először kell megvenni.

PÁKOZDI VIKTÓRIA, tulajdonos, Gyermekvilág: Ami biztosan kell a gyerekeknek a füzet, a füzeteket kell címkézni, csomagolni és célszerű elhelyezni füzettartó illetve a könyveket, könyvtartó dobozba, hiszen sokkal praktikusabban, gyűrödésmentesebben tudják azokat hordani.

Kell még tolltartó, ceruzák, órarend, csomagolók, színes ceruzák, vízfesték, ecsettál, tempera, rajzlapok, betűrács és számos apróság. Kiváncsiak voltunk mennyibe kerül egy közepes minőségű tanszercsomag egy első osztályosnak.

PÁKOZDI VIKTÓRIA, tulajdonos, Gyermekvilág: Jelenleg ha mindent összevetünk és összeadunk, a táskát leszámítva a tornafelszereléssel, azt mondanám, hogy 15 ezer forint értékben lehet egy egységcsomagot megvásárolni.

Azok akik magasabb minőségű tanszerekkel indítják a tanévet, minimum 20 ezer forintot hagynak a kasszánál. A papírboltokban egyébként még mindig nem indult el a roham. Már évek óta az utolsó pillanatban vásárolnak be a szülők. Egy hét múlva iskolakezdés, az üzletek hétfőtől számítanak nagy forgalomra.