Mérkőzés a címvédővel

219

Európa egyik kiemelten sikeres klubcsapatát, a férfi kézilabda NB I. 16. fordulójából előrehozott mérkőzésen a bajnoki cím védőjét, a Telekom Veszprém együttesét fogadta Abonyban a Ceglédi KKSE.

A mérkőzés elején 0-3 volt az állás, majd az ötödik perc végén Kiss Róbert szerezte a ceglédiek első gólját, tizedik percben pedig Németh találatával 4-6-ra változott az állás. Tisztes távolból ugyan, de tartották nagynevű vendégeikkel a lépést a hazaiak az első játékrészben. A tizenhatodik perc környékén, amikor szélső Pásztor bevezette Székely kapuiját, még csak négy gól volt /8-12/ a vendégek előnye. A két csapat közötti óriási különbség leginkább a szünet után mutatkozott meg. A félidőben 13-21 volt az állás. A bakonyiak remek védekezésükkel többször is labdát szereztek, de a pontatlan átadásokat kihasználva, a gyors lerohanó támadások, illetve a hosszú indítások végén a még rendezetlen védelem ellen számos könnyű gólt dobtak. A vendéglátók egyre nehezebben jutottak jobb lövőhelyzetbe. A mérkőzés folyamán a bajnokok előnye egyre nőtt, míg végül csaknem harminc góllal nyertek. A végeredmény: 20-48.
A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek francia világbajnoka, a 11 gólt dobó Mahé lett.

A Ceglédi KKSE a hétközi találkozót követően Budakalászon vasárnap is pályára lépett, ahol 30-25-re vereséget szenvedett.