Munkahelyteremtés és újabb fejlesztések

1002

Nem hitelre, hanem a bevételekre épül az ország 2018-as költségvetés tervezete. A büdzsé tehát kiszámíthatóságot, biztonságot jelent-mondta parlamenti felszólalásában Földi László. A FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselője Jövőre is segítik a munkahelyteremtési beruházásokat, a családokat, nőnek a bérek és csökkennek a munkát terhelő adók-fogalmazott a képviselő.

Gyarapodást és biztonságot garantál az ország 2018-as költségvetés tervezete-mondta felszólalásában Földi László. A honatya a parlamentben úgy fogalmazott: a kormány évek óta támogatja a családokat, valamint a munkához jutás esélyét. A minimálbér idén 15%-kal nőtt, jövőre további 8 százalékos emelkedés várható.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Az állam, a kormány a mindenkori éves költségvetésben garantálja, biztosítja azokat a feltételeket, azokat az összegeket, amelyek a bérfejlesztéshez szükségesek.

A szakmunkás minimálbér az idei 25 százalék után 2018-ban újabb 12 százalékkal emelkedik-tette hozzá Földi László. A képviselő a településfejlesztésről is beszélt. Örömmel számolt be róla, hogy 2018-ban végre Pest megyei régió is hozzájuthat azokhoz a nemzeti forrásokhoz, amelyek pótolhatják a Budapest közelsége miatt kieső uniós pályázati bevételeket.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: Mintegy 80 milliárdos támogatást biztosít Pest megyének és ezt időarányosan a következő évre tervezett költségvetés is tartalmazza. Ez természetesen nem fedezi le azt a pénzhiányt amit az unióból meg tudtunk volna nyerni de a kormány felelőssége és felelősségteljes gondolkodása pont abban van, hogy Pest megyét sem hagyja ki, a pest megyei polgárokat is igyekszik olyan helyzetbe hozni, mint más régiókban élő polgárokat illetve vállalkozásokat.

A képviselő emlékeztetett: uniós és hazai forrásból óvodók, iskolák, középületetk épületenergetikai korszerűsítései, csatornaberuházásáok kezdődtek és folytatódnak is az elkövetkező évben Jászkarajenőn, Cegléden, Nagykőrösön, Törtelen, Újszilváson, Nyársapáton, Kocséron és Kőröstetétlenen. Elindult az M4-es út autóút megépítése-tette hozzá Földi László.